Armata SUA a ales noul radar LTAMDS pentru sistemul de apărare anti-rachetă Patriot

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata Statelor Unite a ales noul radar (LTAMDS) produse Raytheon, capabil să intercepteze rachete care zboară la joasă altitudine, pentru sistemele sale de apărare anti-aeriană și anti-rachetă Patriot, potrivit Defense World și Breaking Defense.

,,LTAMDS este noul radar al Armatei SUA pentru sistemul integrat de apărare a spaţiului aerian împotriva rachetelor. În octombrie, armata a ales Raytheon pentru a construi LTAMDS ", a declarat Raytheon într-o declarație joi.

Radarul LTAMDS a fost proiectat ca o soluție pentru cerinţele armatei americane, care presupun înlocuirea radarului folosit în prezent de unitățile de rachete Patriot. Armata Statelor Unite își propune să implementeze noul radar în cadrul primei baterii Patriot până la sfârșitul anului 2022.

Se presupune că contractul este evaluat la 384 milioane dolari

„Armata SUA a acordat Raytheon un contract în valoare de 384 milioane $ pentru a construi primele șase radare de ultima generaţie care pot detecta drone, rachete manevrabile de croazieră, și rachete hipersonice, a precizat Defense One.

O machetă a radarului a fost prezentată la conferința Association of the United States Army (AUSA) 2019, care s-a ţinut luna aceasta la Washington.

Radarul LTAMDS, cu aprobarea guvernului SUA, ar putea deveni disponibil la vânzare şi pentru export, a declarat Raytheon.

Radarul LTAMDS AESA al Raytheon este alimentat de nitrura de galiu (GaN), o substanță care întărește semnalul radar și îi sporește sensibilitatea. Tehnologia a fost deja folosită pentru a îmbunătăți racheta sol-aer Raytheon Guidance Enhanced Missile-GEM-T (rachetă balistică tactică). GEM-T este folosită împotriva avioanelor și a rachetelor balistice și de croazieră tactice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel