Armata rusă trimite pe frontul din Ucraina tancuri T-90M modernizate cu protecție antidronă îmbunătățită (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O imagine care arată un tanc de luptă principal T-90M modernizat al armatei ruse, echipat cu un nou sistem de protecție antidronă, a fost publicată pe rețelele de socializare rusești. Sursa imaginii: Social Media/X/Twitter.
O imagine care arată un tanc de luptă principal T-90M modernizat al armatei ruse, echipat cu un nou sistem de protecție antidronă, a fost publicată pe rețelele de socializare rusești. Sursa imaginii: Social Media/X/Twitter.

Într-o nouă imagine care circulă pe rețelele de socializare rusești se poate observa un tanc rusesc T-90M care a primit ''o îmbunătățire semnificativă'' T-90M Proryv este cel mai nou şi modern tanc pe care armata rusă îl are în dotare în acest moment. Versiunea actualizată se mândrește cu sisteme avansate antidronă, subliniind eforturile continue ale Rusiei de a se adapta la amenințările emergente pe câmpul de luptă din Ucraina.

Armata ucraineană a oprit o altă coloana de vehicule blindate ruseşti care încerca să se apropiere de localitatea Chasiv Yar. Printre blindatele care alcătuiau această coloană de vehicule militare se numără şi un tanc T-90M Proryv.

Unitatea de elită ''KRAKEN'' a Forţelor ucrainene pentru Operaţii Speciale a raportat că rușii au desfășurat tancuri și vehicule blindate pentru un nou asalt pe front.

Youtube video image

"O altă zi, un alt asalt. Apărătorii din Chasiv Yar nu dau nicio șansă invadatorilor", au declarat militarii ucraineni.

Imaginea ilustrează un tanc de luptă principal (MBT) T-90M al armatei ruse, echipat cu sisteme antidronă și cu măsuri de protecție suplimentare montate în jurul turelei și în partea din spate a carenei.

Aceste îmbunătățiri sunt concepute pentru a contracara amenințarea tot mai mare reprezentată de dronele FPV (first-person view) și a dronelor kamikaze, care sunt tot mai intens utilizate pe câmpul de luptă din Ucraina.

Analiștii militari remarcă faptul că această îmbunătățire adusă tancului este un răspuns direct la evoluția tacticilor folosite în Ucraina, unde utilizarea dronelor a modificat semnificativ dinamica războiului terestru.

Prin actualizarea nivelului de protecţie de care dispune T-90M, Rusia urmărește să îmbunătățească capacitatea de supraviețuire a unităților sale blindate și să mențină eficiența operațională a acestora.

T-90M este cea mai recentă generație de tancuri de luptă principale aflate în serviciul forțelor armate ruse, reprezentând o evoluție semnificativă față de predecesorii săi în ceea ce privește capacitățile de luptă și nivelul de dezvoltare tehnologică.

T-90M este considerat cel mai bun tanc aflat la dispoziția forțelor rusești care participă la invazia Ucrainei. Potrivit reprezentanților armatei ruse și a lui Vladimir Putin însuși, se aștepta ca aceste blindate să fie atât de avansate încât chiar și NATO să le invidieze. Cu toate acestea, conflictul în curs de desfășurare a scos la iveală faptul că T-90M se confruntă cu multe probleme, în special în ceea ce privește protecția la nivelul turelei.

Dezvoltat ca o actualizare a seriei T-90, T-90M integrează caracteristici avansate care îi sporesc performanța pe câmpul de luptă modern. Este echipat cu un nou tun cu țeavă lisă 2A82-1M de 125 mm, care oferă o precizie de tragere îmbunătățită și capacitatea de a lansa rachete ghidate antitanc.

De asemenea, tancul se mândrește cu un sistem modernizat de control al focului și cu capacități îmbunătățite de țintire, ceea ce îi permite să atace țintele cu mai multă precizie și eficiență.

Pe lângă armamentul de care dispune, T-90M este echipat cu sisteme de protecție îmbunătățite, concepute pentru a face față amenințărilor moderne. Este echipat cu blindajul reactiv exploziv Relikt (ERA), care asigură o apărare superioară atât împotriva proiectilelor cu energie cinetică, cât și chimică.

De asemenea, tancul poate fi echipat cu un sistem de protecție activă (APS), care poate detecta și neutraliza rachetele și proiectilele antitanc care se apropie de el. Aceste măsuri de apărare sunt completate de integrarea unor sisteme electronice avansate și a unor sisteme de gestionare a câmpului de luptă, îmbunătățind conștientizarea situației și capacitățile de comunicare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel