Armata rusă susţine că a doborât aproape 60 de drone în Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
generalului rus Igor Konasenkov
generalului rus Igor Konasenkov

Armata rusă a anunţat că a distrus, de la începutul anului, aproximativ 60 de drone lansate de insurgenţii din Siria împotriva bazei sale de la Hmeimim, situată în apropierea unor teritorii aflate în continuare sub controlul unor jihadisti şi rebeli, relatează AFP.

Potrivit generalului Igor Konasenkov, 52 de drone şi 27 de rachete au fost interceptate de către forţele ruse la această bază, situată în regiunea Latakia - fieful regimului lui Bashar al-Assad în nord-vestul ţării.

Toate atacurile au fost respinse, a declarat generalului Igor Konasenkov vineri pentru presă.

,,Sistemul (folosit de insurgenţii) poate părea rudimentar, însă el permite lansarea unor obuze la doi kilometri", a declarat generalul Konasenkov, într-o vizită de presă, organizată de armata rusă în Siria.

Potrivit generalului, rebelii îşi îmbunătăţesc în permanenţă tehnologia, prin drone care pot să atingă ţinte aflate la 250 de kilometri distanţă şi să zboare la o altitudine de patru kilometri, ceea ce la face mai dificil de detectat. Unele drone sunt dirijate de la distanţă, iar altele sunt lansate către o ţintă precisă.

Majoritatea atacurilor proveneau din satele Khan Sheikhoun şi Latamne, ambele recucerite în august de armată siriană, care afirmă că a descoperit aici ateliere de fabricare a unor drone, în vaste complex subterane.

Însă drone sunt lansate, de asemenea, de alte sectoare ale provinciei Idleb, ultimul mare bastion rebel şi jihadist din Siria şi care face obiectul unui fragil armistiţiu intre Moscova şi Ankara în vederea evitării unei ofensive de mare amploare a regimului.

Rusia dispune, la Hmeimim, de sisteme de apărare antiaeriană de tip Panţir S-1 (foto) şi de tip Tor M-2, care servesc la interceptarea dronelor, dar şi de baterii moderne S-400. Sisteme de apărare antiaeriană de tip S-300, mai vechi, se găsesc la baza să navală de la Tartus, mai la sud.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel