Armata rusă este gata de luptă. Șoigu a anunțat finalizarea reformelor de bază în cadrul Forțelor Armate

Ionel Copcea |
Data publicării:
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Su-35, sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

În cadrul unui interviu acordat cotidianului Rossiyskaya Gazeta, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat, pe 15.04.2021, că reformele de bază implementate în Forțele Armate ale Federației Ruse au fost finalizate, fiind constituite grupări de trupe suficiente pe direcțiile strategice.

“Astăzi, se poate spune că principalele transformări au fost finalizate, în ansamblu. Forțele Armate au fost aduse la o structură pe trei categorii, iar efectivele acestora au fost reduse la parametrii stabiliți prin decret al președintelui Federației Ruse”, a precizat Șoigu.

“Au fost constituite grupări suficiente de trupe pe direcțiile strategice, s-au format Forțele pentru Operații Speciale, Poliția Militară și unități de aviație fără pilot. A apărut o nouă categorie de Forțe Armate, respectiv Forțele Aerocosmice. A fost format Comandamentul Strategic Întrunit al Flotei de Nord”, a spus ministrul.

Potrivit declarațiilor sale, “a fost întărită compunerea trupelor din Crimeea, ceea ce asigură apărarea peninsulei și a intereselor Rusiei în Marea Neagră”.

“A fost format un Comandament operativ pentru zona maritimă îndepărtată, care asigură conducerea navelor ce îndeplinesc misiuni în Marea Mediterană”, a menționat Șoigu.

Acesta a subliniat că, în prezent, Forțele Armate ale Federației Ruse îndeplinesc toate cerințele pentru cele mai avansate armate din lume. “Armata rusă este modernă, mobilă, compactă și eficientă”, a adăugat ministrul.

 

Potrivit rușilor, reformele au adus 15.500 de categorii de armament și tehnică modernă pentru Forțele Terestre și 1.500 de avioane noi pentru Forțele Aeriene

 

Serghei Șoigu a precizat că, începând din anul 2012, peste 15.500 de categorii de armamente și tehnică moderne au fost introduse în dotarea Forțelor Terestre. De asemenea, Forțele Aerocosmice și Aviația Forțelor Navale au primit peste 1.500 de aparate de zbor, iar marina peste 190 de nave și vedete de luptă și auxiliare.

“A fost format Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse. Militarii noștri acționează astăzi în mod responsabil și curajos în Siria și Nagorno-Karabakh. Munca lor reprezintă principalul factor al stabilității în aceste regiuni”, a declarat ministrul rus al apărării.

Potrivit precizărilor acestuia, structura de personal a Forțelor Armate s-a schimbat în mod semnificativ, fiind crescut numărul de militari angajați pe bază de contract. “Numărul militarilor în termen a fost redus la 225.000. În același timp, numărul de militari angajați pe bază de contract a crescut la 380.000. Cu aceștia au fost încadrate toate funcțiile de sergent și sergent major și au fost completate integral efectivele unităților de forțe speciale și de infanterie marină”, a spus Șoigu.

Ministrul a subliniat și faptul că stimulentele materiale pentru personalul contractual s-au îmbunătățit în mod semnificativ. “Continuăm să menținem rate ridicate de asigurare a locuințelor pentru militari. În ultimii opt ani, 244.000 de familii de militari au primit locuințe permanente și 226.000 apartamente de serviciu. Compensația pentru chirie a fost adusă la nivelurile pieței reale. Începând din anul 2014, personalul militar a primit o subvenție în numerar și poate alege fie să cumpere un apartament, fie să construiască o casă. Până în prezent, 37.312 militari au folosit subvenția”, a menționat Șoigu.

Comentariul autorului: Procesul de reformă care se încheie în prezent în cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a fost început în anul 2012, în urma numirii lui Serghei Șoigu în funcția de ministru al apărării.

Acesta a întors o serie de măsuri implementate în perioada 2008-2012 de predecesorul acestuia Anatoli Serdiukov, care efectuase trecerea Forțelor Terestre de la modelul de organizare pe divizii și regimente, la cel pe brigăzi și batalioane. De asemenea, în cadrul Forțelor Aeriene, în locul regimentelor de aviație fuseseră formate baze aeriene, de mai multe tipuri.

Astfel se poate spune că, după preluarea portofoliului, Serghei Șoigu a oprit evoluția armatei spre un anumit model occidental și a întors-o către modelul sovietic, modernizat și adaptat la cerințele actuale.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel