Armata rusă a primit prima brigadă de complexe Tornado-S

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În acest an, armata rusă a primit prima brigadă de lansatoare multiple de proiectile reactive de generație nouă Tornado-S (MLRS), a anunțat Alexandru Kochkin, vice-director executiv al subsidiarei TechTash (parte a Rosteh), la expoziția MILEX-2019, potrivit Uawire.org.

,,În ceea ce privește dezvoltarea lansatoarelor Smerch, avem noul sistem Tornado-S. Prima brigadă de artilerie reactivă a fost livrată Forțelor Armate în acest an și a început exploatarea experimentală. În consecință, la cererea Ministerului rus al Apărării, a fost elaborată documentația pentru modernizarea lansatoarelor Smerch la nivelul Tornado-S'', a precizat Alexandru Kochkin.

Modernizarea lansatoarelor Tornado MLRS la nivelul Tornado-S a fost comandată de Ministerul Apărării, a menționat el.

La sfârșitul anului 2018, comandantul-șef al Forțelor Terestre, Oleg Saliukov, a anunțat că este planificată introducerea în dotarea marilor unități de artilerie reactivă a sistemelor Tornado-S cu caracteristici crescute în ceea ce privește bătaia și precizia tragerii și cu o nomenclatură extinsă de proiectile reactive cu putere mare, mai precizează remnmilitaryblog.com.

Caracteristici ale lansatoarelor multiple de proiectile reactive de generație nouă Tornado-S

Un complex 9K515 Tornado-S include: o mașină de luptă 9A54; o mașină de transport și reîncărcare 9T255; un complex de antrenament și instrucție; mijloace ale sistemului automatizat de conducere a focului; un automobil topografic; o mașină meteorologică.

Tornado-S este cel mai puternic lansator de proiectile reactive din Federația Rusă, având calibrul de 300 de milimetri și bătaia de 120 de kilometri. În perspectivă, bătaia acestuia va fi crescută la 200 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel