Armata rusă a efectuat o lansare-test a unei rachete balistice intercontinentale (Video)

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 12.04.2023, că Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) au efectuat o lansare-test a unei rachete balistice intercontinentale, dintr-un poligon din Regiunea Astrahan. Unitatea de luptă a rachetei a distrus o țintă aflată într-un poligon din Kazahstan.

“Pe 11 aprilie, un echipaj de luptă al RVSN a lansat, cu succes, o rachetă balistică intercontinentală, cu ajutorul unui sistem mobil de rachete amplasat la sol pe terenul de antrenament interspecific central din Kapustin Yar (Regiunea Astrahan)”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

Ogiva de antrenament a rachetei a lovit o țintă convențională amplasată în poligonul Sary-Shagan din Republica Kazahstan, cu precizia specificată. Obiectivele lansării au fost îndeplinite în totalitate”, au menționat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Potrivit precizărilor acestora, “scopul lansării a constat în testarea echipamentelor de luptă de perspectivă ale rachetelor balistice intercontinentale. Această lansare a făcut posibilă confirmarea corectitudinii proiectării circuitelor și a soluțiilor tehnice utilizate în dezvoltarea de noi sisteme strategice de rachete.

În luna mai 2020, Ministerul rus al Apărării a informat că, în poligonul Kapustin Yar, a fost modernizat complexul de măsurare pentru testarea armelor avansate. După cum au anunțat reprezentanții ministerului, acesta permite testarea echipamentelor de luptă, inclusiv într-o configurație de perspectivă, în întreaga gamă de condiții posibile pentru livrarea către ținte în interesul RVSN.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel