Armata României, pregătită să sprijine procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Republicii Moldova

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Militarii Armatei Naţionale din Republica Moldova vor participa la un program de instruire profesională oferit de o echipă de experţi ai Statului Major al Apărării din România.

Ministrului Apărării din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu echipa de experți ai Statului Major al Apărării din Armata României, unde s-a discutat despre obiectivele de transformare a Armatei Naționale într-o instituție ajustată la standardele internaționale, potrivit InfoPrut.ro.

Totodată, oficialul a mulţumit Guvernului României pentru asistența oferită pe parcursul anilor, prin intermediul programelor şi cursurilor de instruire cu participarea soldaților și sergenților, precum și pentru disponibilitatea specialiștilor din armata română de a împărtăși experiența în domeniu.

La rândul său, colonelul Iulian Negoescu, liderul echipei de experți din România, și-a exprimat disponibilitatea de a sprijini procesul de modernizare a capacităților de apărare ale Armatei Naționale a R. Moldova, evidențiind importanța creșterii interoperabilității dintre cele două armate, prin participarea militarilor de pe ambele maluri ale Prutului la exerciţii bilaterale și multinaţionale.

Echipa de experți ai Statului Major al Apărării din armata României se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 12-15 octombrie. Scopul vizitei este identificarea căilor de asistență în domeniul formării profesionale inițiale și dezvoltării continue a corpului de sergenți și soldați ai Armatei Naționale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel