Armata română a efectuat trageri cu HIMARS în timpul instrucției (Foto). „Misterul” coloanei de HIMARS de pe șosele a fost elucidat

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sisteme HIMARS ale Armatei române. Foto: Batalionul 81 ROT via MApN
Sisteme HIMARS ale Armatei române. Foto: Batalionul 81 ROT via MApN

În aceste zile pe rețele de socializare au apărut mai multe materiale video cu o coloană de sisteme HIMARS ale Armatei române pe șoselele din România. MApN a anunțat azi că la începutul lunii au avut loc activități de instruire cu aceste sisteme.

„În prima săptămână a lunii august, Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice "Maior Gheorghe Sonțu" a desfășurat activități de instrucție în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu”, a anunțat MApN.

Cu alte cuvinte, coloana HIMARS filmată pe străzile din Focșani, se întorcea de la instrucție din Cincu.

Foto: Batalionul 81 ROT via MApN

2. Sisteme HI... (himars-romania_35639200.jpg)

3. Sisteme HI... (himars-instructie-romania_64259500.jpg)

1. Sisteme HI... (himars-romania-exercitiu_52985100.jpg)

4. Sisteme HI... (himars-lansare-romania_81415200.jpg)

„Pentru militarii batalionului, punctul culminant al pregătirii a fost executarea tragerilor de luptă cu sistemul HIMARS, tehnică intrată în dotarea Brigăzii 8 ROT în anul 2021”, amintește MApN.

„Primele trageri cu sistemele HIMARS ale Armatei României au avut loc în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia, în perioada 8-10 iunie 2022.

Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie un interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO”, conchide sursa citată.

CITEȘTE ȘI: Revoluția rachetelor. Ce ne indică cele 500 de sisteme HIMARS pe care Polonia le va cumpăra, comparativ cu 54 ale României

 

Imaginile cu sisteme HIMARS la întoarcerea de la Cincu, devenite virale pe rețelele de socializare

 

 

 

Achiziția de HIMARS

 

Achiziționarea sistemului HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost stabilită prin Legea numărul 46/2018 pentru realizarea „Capabilității de sprijin de foc indirect” aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” - HIMARS.

Pentru România, realizarea capabilităţii de sprijin de foc indirect constituie interes esenţial de securitate şi contribuie în mod semnificativ atât la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii, cât şi la îndeplinirea angajamentelor asumate de țara noastră în cadrul NATO.

Sistemele de lansatoare multiple de rachete, parte importantă a sistemului de artilerie terestră, acţionează, pentru îndeplinirea misiunilor, independent sau integrat cu celelalte sisteme.

România e prima țară din Europa de Est care achiziționează lansatoare HIMARS.

CITEȘTE ȘI: Armata română a efectuat în premieră trageri cu sistemul HIMARS (FOTO/VIDEO)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel