Armata Naţională Libiană a interceptat o navă turcească

S.I. Catalin |
Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al forţelor militare din estul Libiei a informat luni despre interceptarea unei nave turceşti sub pavilion jamaican care se îndrepta spre portul Misrata din vestul Libiei, un incident după săptămâni de armistiţiu, transmite Reuters.

Turcia este principalul susţinător extern al Guvernului de Uniune Naţională (GNA) cu sediul la Tripoli (vestul ţării), recunoscut pe plan internaţional, care luptă de ani buni împotriva Armatei Naţionale Libiene (LNA) din estul ţării.

Purtătorul de cuvânt al LNA, Ahmed al-Mismari, a adăugat că nava comercială de marfă Mabrouka avea la bord un echipaj format din 17 persoane, inclusiv nouă cetăţeni turci, precum şi containere care nu fuseseră încă inspectate. Forţele navale ale LNA au interceptat nava în apropierea portului Derna, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Ankara nu a fost imediat disponibil pentru a comenta.

GNA şi LNA au semnat un acord de încetare a focului în octombrie, iar ONU a promovat de atunci un dialog politic între cele două tabere, negocieri ce vizează organizarea de alegeri anul viitor ca soluţie la conflictul prelungit din Libia.

Cele două părţi nu am mers până la a-şi retrage forţele de pe linia frontului aşa cum cerea armistiţiul, iar un incident produs duminică în sudul Libiei, când forţele LNA au cucerit o tabără militară, a pus la încercare acordul convenit între părţile beligerante.

În cursul zile de luni Mismari a acuzat Turcia că nu a încetat să furnizeze GNA arme şi luptători.

LNA este susţinută de Rusia, Emiratele Arabe Unite şi Egipt.

Un grup de experţi ai ONU au afirmat că susţinătorii externi ai ambelor tabere încalcă embargoul impus livrărilor de arme către Libia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel