Armata israeliană testează în premieră noul obuzier autopropulsat SIGMA

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Pe reţele de socializare au apărut noi imagini din timpul testelor sistemului israelian de artilerie autopropulsată SIGMA. Acesta va înlocui în următorii ani sistemele de artilerie autopropulsate americane M109 aflate în prezent în dotarea armatei israeliene.

Trebuie amintit că primele imagini cu noul obuzier autopropulsat au apărut în ianuarie 2022. Acesta este dezvoltat de compania israeliană de apărare Elbit Systems în cadrul unui contract semnat în 2019, în valoare de 125 de milioane de dolari.

Potrivit producătorului, tunul obuzierului SIGMA este capabil să selecteze și să încarce automat tipul de proiectil pe care urmează să-l folosească, precum și să se regleze automat pentru a lovi cât mai precis ţinta.

În august 2021, au apărut primele informaţii că Elbit Systems a dezvoltat un nou obuzier autopropulsat de 155 mm montat pentru a răspunde nevoilor armatei israeliene. În prezent, obuzierele pe roți au devenit tot mai dorite de toate armatele din lume, oferind avantajul de a fi mai ușor de desfășurat cu ajutorul avioanelor militare de transport. De asemenea, oferă un nivel ridicat de mobilitate și o logistică simplificată.

Obuzierul autopropulsat Roem/Sigma de 155 mm se bazează pe un șasiu modificat de camion militar Oshkosh 10x10 de fabricație americană, cu o cabină blindată în partea din față, care poate asigura protecție balistică și împotriva minelor pentru echipaj.

Unitatea de lansare are o cabină blindată din care se controlează sistemul de artilerie. Echipajul vehiculului este format din trei persoane.

În partea din spate a șasiului se află o turelă, acţionat în mod automat, care dispune de un tun de calibru 155 mm. Lungimea țevii sistemului de artilerie este de calibru 52.

În luna noiembrie a anului trecut, a devenit cunoscut faptul că Elbit Systems a semnat un contract pentru furnizarea de sisteme de artilerie autopropulsate SIGMA pentru forțele armate ale uneia dintre țările din regiunea Asia-Pacific.Valoarea acestui contract este estimată la 106 milioane de dolari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel