Armata germană primeşte primul tanc Leopard 2A7V MBT modernizat

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Bundeswehr (armata germană) aştepta de mult să beneficieze de echipamente şi tehnica militară modernă, inclusive tancuri grele de luptă. Krauss-Maffei Wegmann (KMW) a livrat catre Danemarca si Germania, primele doua tancuri ale ultiemi versiuni ale Leopard. Frank Haun, președintele Consiliului de administrație al KMW, a prezentat ambasadorului Regatului Danemarcei, Friis Arne Petersen și secretarului de stat german din Ministerul Apărării, Peter Tauber, Leopard 2 A7V – ceea ce este deja considera a fi cel mai bun tanc al NATO.

Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann, lider european în fabricarea vehiculelor blindate de luptă cu propulsie pe şenile sau pe roţi, a predat zilele acestea către Armata germană, primul si cel mai nou tanc Leopard 2 - un proiect important de prestigios pentru compania din Munchen, potrivit Defense World.

Leopard 2 A7V - acesta este denumirea celui mai modern tanc din NATO. Indicativul „A7" reprezintă a șaptea generație a tancului Leopard 2, iar „V" reprezintă faptul că este o versiune „îmbunătățită". Îmbunătățirile vizeaza, printre altele, sistemul de aparare și vederea pe timp de noapte.

Ministerul Apărării din Germania a comandat 104 tancuri Leopard 2 A7V de la Producătorul german de armament, Krauss-Maffei Wegmann (KMW), care vor fi livrate armatei germane până la sfârşitul anului 2023.

Pentru producătorul bavarez, aceasta este o comandă importantă în valoare de 760 de milioane de euro.

Primele tancuri Leopard 2A7V modernizate în serie ar trebui să ajungă la Bundeswehr în 2020. Leopard 2A7V este cea mai recentă versiune a tancului principal de luptă (MBT) din familia Leopard 2, care a fost prezentată în iunie 2016, la Eurosatory.

Armata daneză va primi un total de 44 de vehicule Leopard 2A7 până în 2022, Forțele armate federale germane vor primi 104 vehicule Leopard 2 A7V până în 2023.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel