Armata germană comandă peste 600 de rachete Spike de la compania Rafael

S.I. Catalin |
Data publicării:

Potrivit publicaţiei Israel Defense, Armata germană a comandat peste 600 de rachete ghidate şi 82 de lansatoare, ca parte unui contract ce valorează în jur de 88 de milioane de euro. Sistemele de rachete ghidate urmează să fie livrate, începând cu anul viitor, către unități ale infanteriei mecanizate.

Compania germană Rheinmetall a anunțat luni că Armata germană a plasat o nouă comandă pentru sistemul de rachete ghidate antitanc Eurospike MELLS de ultimă generație.

Contractul a fost atribuit EuroSpike, o societate mixtă din care face parte Rheinmetall și partenerii săi, compania germană Diehl Defense şi compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems. 

Rheinmetall a menționat că 666 de rachete ghidate și 82 lansatoare vor fi livrate Armatei Germane, ca parte a unui acord în valoare de aproximativ 88 de milioane de euro. Livrarea se va face în perioada 2022-2024. Rheinmetall a precizat că partea sa din comandă valorează 17 milioane de euro. 

Potrivit companiei, este a patra comandă de rachete MELLS care urmează să fie livrată către Armata germană. Rachetele care vor fi furnizate sunt cu rază lungă de acțiune Spike LR, fabricate de compania israeliană Rafael, în timp ce lansatoarele sunt o versiune modernizată, capabile să tragă şi cu rachete Spike LR2.  

MELLS este un sistem de rachete ghidate capabil să distrugă ţinte aflate la distanţe cuprinse între 4.000-5.500 m. Un contract-cadru încheiat de Armata germană în octombrie 2019 prevede ca joint-venture-ul germano-israelian să livreze aproximativ 100 de lansatoare, precum și mii de rachete ghidate MELLS în perioada 2024-2031. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel