Armata franceză a primit un nou lot de vehicule blindate din seria VBMR de tip Griffon

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata franceză a primit, pe 7 iulie, un alt lot de vehicule blindate multi-rol Griffon, precizează ministerul francez al Apărării.

Treisprezece noi vehicule blindate Griffon VBMR (véhicules blindés multi-rôles) au fost predate Regimentului 21 Infanterie Marină (21 RIMa) pe 9 iulie, potrivit def.gouv.fr.

Noua generație de vehicule blindate de luptă este dezvoltată pe un șasiu 6×6 și este achiziționată de Agenţia Franceză de Achiziţii pentru Apărare (DGA) pentru a înlocui întreaga flotă îmbătrânită de 2.700 de transportoare blindate (VAB) 4 × 4. 

DGA și-a prezentat, în noiembrie 2014, planul de a achiziționa un total 1 872 de vehicule blindate multi-rol Griffon în cadrul programului militar în înzestrare Scorpion. În decembrie 2014 a fost semnat un contract pentru fabricarea vehiculelor VBMR, potrivit Defence Blog.

Vara trecută, în iulie 2019, primul lot de vehicule a fost trimis armatei franceze de către DGA, în prezența ministrului franceze al Apărării, Florence Parly. Drept urmare, producția celor 92 vehicule Griffon a durat mai puțin de șase luni.

Prin programul militar de înzestrare EBMR Scorpion (Engin Blindé Multi-Rôle - Armoured Multi-roles Vehicles) se intenționează livrarea a 1 872  de vehicule Griffon către Armata franceză. Un total de 936 de vehicule vor fi livrate până în anul 2025. Companiile Nexter, Arquus și Thales sunt parteneri în programul EBMR Scorpion, pentru a produce noua generaţie de transportoare blindate pentru Forţele Armate Franceze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel