Armata finlandeză va primi din Israel muniție calibru 120 mm pentru tancurile Leopard 2

S.I. Catalin / 21 ian 2020 / 13:35

Elbit Systems a anunțat recenta că filiala sa IMI Systems a fost selectată de către ministerul finlandez al Apărării, în urma unor testări riguroase efectuate de Forţele Armate Finlandeze, pentru a vinde armatei muniţie M339 de calibru de 120 mm pentru tancurile sale principale de luptă Leopard 2, potrivit Army-Technology.

M339 (muniție explozivă antitanc HEAT)- este un proiect multifuncţional folosită de tunuri pentru distrugerea blindatelor.
M339 este potrivită pentru toate MBT-urile cu tun cu țeavă netedă, care respectă cerințele NATO STANAG ( acordurile de standardizare editate de către NATO - definesc procedurile, termenii și condițiile adoptate de țările membre ale Alianței cu privire la sisteme și echipamente militare).

Forţele Armate Finlandeze au selectat M339 pentru a îmbunătăți puterea de foc și capacitatea tancurilor de luptă de a perforara mai ușor blindajele ţintelor.

Yehuda (Udi) Vered, vicepreședinte executiv și director general al Elbit Systems, a comentat: „Cred că rezultatul testării riguroase de către Forţele Armate Finlandeze și selecția de către Ministerul finlandez al Apărării evidențiază recunoașterea tot mai mare, de către armatele occidentale, a calitatii portofoliului nostru de muniții. "

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy