Armata finlandeză va primi din Israel muniție calibru 120 mm pentru tancurile Leopard 2

S.I. Catalin |
Data publicării:

Elbit Systems a anunțat recenta că filiala sa IMI Systems a fost selectată de către ministerul finlandez al Apărării, în urma unor testări riguroase efectuate de Forţele Armate Finlandeze, pentru a vinde armatei muniţie M339 de calibru de 120 mm pentru tancurile sale principale de luptă Leopard 2, potrivit Army-Technology.

M339 (muniție explozivă antitanc HEAT)- este un proiect multifuncţional folosită de tunuri pentru distrugerea blindatelor.
M339 este potrivită pentru toate MBT-urile cu tun cu țeavă netedă, care respectă cerințele NATO STANAG ( acordurile de standardizare editate de către NATO - definesc procedurile, termenii și condițiile adoptate de țările membre ale Alianței cu privire la sisteme și echipamente militare).

Forţele Armate Finlandeze au selectat M339 pentru a îmbunătăți puterea de foc și capacitatea tancurilor de luptă de a perforara mai ușor blindajele ţintelor.

Yehuda (Udi) Vered, vicepreședinte executiv și director general al Elbit Systems, a comentat: „Cred că rezultatul testării riguroase de către Forţele Armate Finlandeze și selecția de către Ministerul finlandez al Apărării evidențiază recunoașterea tot mai mare, de către armatele occidentale, a calitatii portofoliului nostru de muniții. "

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel