Armata elvețiană vrea să achiziționeze vehicule MOWAG Eagle 6x6

Eduard Pascu / 13 noi 2019 / 17:10

General Dynamics European Land Systems - MOWAG a spus că a finalizat dezvoltarea modelului Eagle 6 × 6 și așteaptă un contract de producție, armata elvețiană fiind probabil primul client, transmite Jane.

Armata elvețiană a declarat că Eagle 6 × 6 îndeplinește cerințele pentru cele 100 de vehicule de cercetare, iar GDELS-MOWAG a confirmat că armata elvețiană a primit un lot de vehicule Eagle 6 × 6 care au fost testate.

Se preconizează că un contract va fi încheiat până la sfârșitul acestui an, potrivit GDELS-MOWAG. Acestea trebuie să fie echipate cu o cabină blindată cu patru uși, zona de încărcare în spate, iar pachetul de supraveghere trebuie să fie retractabil montat pe un catarg. Ca armament acestea vor fi echipate cu o stație de armă controlată de la distanță Kongsberg Protector înarmată cu o mitralieră M2 HB de calibru 50 stabilizat.

Modelul 6 × 6 este cel mai recent membru al familiei de vehicule Eagle și reprezintă un upgrade la varianta Eagle 4 × 4. Cea de-a treia axă, direcționată, crește volumul util și volumul interior, păstrând aceeași manevrabilitate ca la 4 × 4, a declarat compania.

GDELS-MOWAG a declarat că „până în prezent, Eagle 6 × 6 a fost construit în trei variante: transportor de trupe, ambulanță și cercetare”.

Ultima linie de bază Eagle 4 × 4 are o sarcină utilă până la 3.300 kg și un volum protejat de până la 6 metri cubi, în funcție de configurație. Conform GDELS-MOWAG, Eagle 6 × 6 are o sarcină utilă de până la 6.000 kg și un volum protejat de până la 14,5 metri cubi.

Varianta 6 × 6 are multe componente comune cu 4 × 4 , dar are un motor mai puternic. Familia Eagle are o transmisie secvențială automată cu cinci trepte Allison 250 SP,  și un sistem centralizat de umflare a anvelopelor.

Vezi și: General Dynamics a dezvăluit conceptul unui nou tanc ușor botezat Griffin II

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy