Armata elvețiană vrea să achiziționeze vehicule MOWAG Eagle 6x6

Eduard Pascu |
Data publicării:

General Dynamics European Land Systems - MOWAG a spus că a finalizat dezvoltarea modelului Eagle 6 × 6 și așteaptă un contract de producție, armata elvețiană fiind probabil primul client, transmite Jane.

Armata elvețiană a declarat că Eagle 6 × 6 îndeplinește cerințele pentru cele 100 de vehicule de cercetare, iar GDELS-MOWAG a confirmat că armata elvețiană a primit un lot de vehicule Eagle 6 × 6 care au fost testate.

Se preconizează că un contract va fi încheiat până la sfârșitul acestui an, potrivit GDELS-MOWAG. Acestea trebuie să fie echipate cu o cabină blindată cu patru uși, zona de încărcare în spate, iar pachetul de supraveghere trebuie să fie retractabil montat pe un catarg. Ca armament acestea vor fi echipate cu o stație de armă controlată de la distanță Kongsberg Protector înarmată cu o mitralieră M2 HB de calibru 50 stabilizat.

Modelul 6 × 6 este cel mai recent membru al familiei de vehicule Eagle și reprezintă un upgrade la varianta Eagle 4 × 4. Cea de-a treia axă, direcționată, crește volumul util și volumul interior, păstrând aceeași manevrabilitate ca la 4 × 4, a declarat compania.

GDELS-MOWAG a declarat că „până în prezent, Eagle 6 × 6 a fost construit în trei variante: transportor de trupe, ambulanță și cercetare”.

Ultima linie de bază Eagle 4 × 4 are o sarcină utilă până la 3.300 kg și un volum protejat de până la 6 metri cubi, în funcție de configurație. Conform GDELS-MOWAG, Eagle 6 × 6 are o sarcină utilă de până la 6.000 kg și un volum protejat de până la 14,5 metri cubi.

Varianta 6 × 6 are multe componente comune cu 4 × 4 , dar are un motor mai puternic. Familia Eagle are o transmisie secvențială automată cu cinci trepte Allison 250 SP,  și un sistem centralizat de umflare a anvelopelor.

Vezi și: General Dynamics a dezvăluit conceptul unui nou tanc ușor botezat Griffin II

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel