Armata chineză a tras multiple rachete balistice în apropierea Taiwanului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul taiwanez al Apărării a informat că Beijingul a tras multiple rachete balistice, în cadrul unei serii fără precedent de exerciţii militare în aer şi pe mare, în jurul Taiwanului. 

Aceasta este o demonstraţie de furie faţă de vizita pe insulă a preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Este folosit tir real şi sunt implementate zone de interdicţie în nordul, sud-estul şi vestul Taiwanului. Armata Republicii Populare Chineze a avertizat navele comerciale şi zborurilor comerciale să nu intre în aceste zone.

Se discută că Armata chineză ar putea lua în considerare lansarea de rachete peste teritoriul Taiwanului. Dacă acest lucru s-ar întâmpla, ar fi o escaladare masivă, fără precedent, precizează RADOR.

Dacă aceste zone de interdicţie vor fi folosite în întregime, ele ar implica intrarea trupelor chineze în apele teritoriale ale Taiwanului.

Potrivit DPA, două dintre zonele exerciţiilor chineze se află la doar 9 mile nautice (16,7 kilometri) de porturile taiwaneze Keelung şi Kaohsiung.

Taiwanul a condamnat manevrele militare chineze, autorităţile de la Taipei declarând că aceste exerciţii încalcă reglementările ONU, invadează spaţiul aerian taiwanez şi sunt o provocare directă pentru navigaţia liberă pe mare.

Ministerul Apărării de la Taipei a declarat joi că forţele armate taiwaneze sunt pregătite de luptă, monitorizând toate cele şase zone unde armata chineză desfăşoară exerciţii.

,,Taiwanul este pregătit pentru conflict, dar nu îl caută - însă va apăra suveranitatea naţională şi integritatea teritorială'', a declarat ministerul, care a menţionat că Beijingul a ales în mod deliberat zonele pentru aceste manevre militare pentru a încălca status quo-ul din Taiwan şi a submina pacea regională.

Ulterior, comandamentul operaţional de est al forţelor armate chineze a anunţat că a încheiat tirurile cu rachete convenţionale la est de insula Taiwan, în cadrul exerciţiilor planificate, fiind astfel ridicate controalele aferente asupra spaţiului aerian şi apelor maritime.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel