Proiectul Nemesis: Armata cehă va strânge bani pentru a cumpăra 10 mii de drone FPV pentru Forțele Armate ale Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata și rezerviștii cehi și-au unit forțele pentru a achiziționa 10.000 de drone FPV pentru armata ucraineană, în cadrul proiectului Nemesis. Filantropi și membri ai forțelor de securitate cehe au fondat ''Asociația Group D'' sub auspiciile comandantului-șef al armatei cehe, Karel Rzechko, pentru a lansa o campanie de strângere de fonduri pentru 10.000 de drone.

,,Rușii și-au dat seama de importanța dronelor pe câmpul de luptă și sporesc producția acestora în timpul războiului. O fac în închisori și școli. Noi înțelegem că trebuie să reacționăm cumva", spune investitorul și soldatul în rezervă Jan Veverka, potrivit publicatiei Militarny.

În zilele următoare, asociația va lansa o strângere de fonduri publice numită ''Nemesis'', în timpul căreia intenționează să strângă aproximativ 100 de milioane de coroane, echivalentul a 4,5 milioane de dolari.

În Cehia există și alte campanii de strangere de fonduri pentru a ajuta Ucraina, dar, potrivit lui Rzekhk, inițiativa Grupului D este unică, deoarece știe exact de are armata ucraineană cea mai mare nevoie datorită cooperarii cu militarii ucraineni..

Comandantul-șef al armatei cehe a explicat că participanții la proiect vor face eforturi pentru a se asigura că dronele sunt produse pe baza cerintelor primite de la ucraineni.

 

Rolul dronelor în războiul ruso-ucrainean nu poate fi ignorat

 

În funcție de tipurile și modificările aduse acestor drone, ele îndeplinesc diferite funcții în timpul misiunilor pe câmpul de luptă.

Youtube video image

Potrivit lui Rzekhk, formarea asociației este benefică și pentru armata cehă, deoarece, la fel ca în timpul instruirii soldaților ucraineni în Cehia, aceasta va putea dobândi cunoștințe legate de utilizarea acestor drone în timpul războiului ruso-ucrainean.

După cum amintește publicația Militarny, la 19 decembrie, voluntarii cehi au finalizat strângerea de fonduri pentru achiziționarea a 1.000 de lansatoare de grenade antitanc RPG-75M pentru Brigada 41 Mecanizată a Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, Ucraina plănuiește să producă peste un milion de drone First Person View (FPV), acestea fiind la mare căutare pe front, după cum a anunțat la 20 decembrie 2023. Aceste drone FPV se dovedesc a fi mai eficiente decât artileria pentru luptătorii ucraineni din prima linie.

"Falcon Avenger" este o astfel de dronă FPV utilizată de Forțele Armate Ucrainene. Utilizarea dronelor FPV a crescut rapid, schimbând dinamica războiului din Ucraina. Producția în serie a acestor drone FPV este în curs de desfășurare, ucrainenii confirmând importanța lor strategică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel