Armata britanică renunță la o treime din tancurile Challenger 2

S.I. Catalin |
Data publicării:

Flota de tancuri principale de luptă Challenger 2, aflată în dotarea armatei britanice, va fi redusă la o treime, potrivit unui reportaj realizat de ziarului britanic The Times, citat de Defence-Blog.com.

După cum reiese dintr-un reportaj realizat de ziarului britanic The Times, armata britanică intenționează să modernizeze doar 148 din cele 227 de tancuri Challenger 2, din cauza constrângerilor financiare.

The Times susține că tancurile de luptă principale rămase în serviciu vor fi folosite pentru piese de schimb, deși se afirmă că unele tancuri ar putea fi repuse în funcțiune pentru cazuri de urgență. Această declarație a provocat un șoc în rândul unui număr de experți militari care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la planurile de reducere a flotei de tancuri din dotarea armatei britanice. "Nouă" armată britanică ar avea de 87 de ori mai puține tancuri în comparație cu Rusia.

În deceniul de după încheierea Războiului Rece, Marea Britanie și-a oprit producția de profil și, în prezent, poate pierde cea mai mare parte a flotei de blindate de luptă. Este demn de menționat că, în 1991, britanicii aveau aproape 800 de vehicule de luptă. Challenger 2 este un tanc principal de luptă bine înarmat, foarte mobil, destinat folosirii în zone directe de foc. Rolul său principal este să distrugă sau să neutralizeze armura vehiculelor inamice.

Cu toate acestea, tancul Challenger 2 are capacitatea de a ataca atât ținte greu, cât și ușor de atins, putând opera în cadrul unui spectru larg de conflicte de mare intensitate, contra insurgențelor și pentru menținerea păcii.

Tancul este echipat cu un tun L30 de 120 mm, care poate trage atât cu proiectile penetrante lungi, cât și cu muniții explozive de înaltă intensitate (HESH). Armamentele secundare sunt o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o mitralieră de 7,62 mm pentru uz general. Marea Britanie trebuie să-și modernizeze flota de tancuri Challenger 2 pentru a putea concura cu noua generație de tancuri rusești, extrem de periculoase.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel