Armata britanică a prezentat tancul Streetfighter II (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Armata britanică a vorbit, recent, despre succesul noului său proiect, modernizarea vehiculelor blindate existente. În interesul forțelor terestre britanici s-au gândit să dezvolte un nou pachet de actualizări pentru tancul principal de luptă Challenger. Un pachet de actualizări intitulat Streetfighter II a fost gândit şi conceput pentru a îmbunătăți calitățile de luptă ale tancurilor în mediile urbane, potrivit Weapon News.com.

Botezat Streetfighter II, tancul a fost testat în timpul unui exercițiu militar care a avut loc la începutul lunii ianuarie pentru a fi evaluate eficiența acestuia în luptă în cazul unei operațiuni urbane, alături de infanterie și alte blindate, precizează militarytimes.com.

Streetfighter II vine cu o nouă caracteristică care va spori capabilitățile tancurilor Challenger 2 MBT, ajutând și mai mult infanteriștii pe care îi însoțește.

Sistemul IronVision X-ray, care a fost produs de compania israeliană Elbit Systems, permite tanchiştilor un câmp vizual de 360 grade fără a fi nevoie să deschidă trapele amplasate pe turelă. Această nouă capabilitate oferă și mai multă protecție militarilor din interiorul vehiculului mai ales în condițiile unui atac care se desfășoară pe străzile unui oraș.

(w670)

Noua tehnologie vine cu o rețea de camere electro-optice cu infraroșu care sunt amplasate de jur împrejurul corpului tancului.

Camerele transmit imagini color, de înaltă rezoluție, în timp real, imagini care pot fi văzută prin intermediul unui ecran montat în căștile tanchiștilor (IronVision). Casca este dotată cu un mecanism de urmărire care transmite vizual date care se bazează pe linia vizuală a tancului și poziția acestuia.

Tancul vine echipat și cu o lamă de buldozer cu care își poate face loc, în cazul în care pe stradă există parcate vehicule care împiedică deplasarea vehiculului și a trupelor.

(w670)

Un mic vehicul fără oameni la bord, poate fi lansat din tanc petru a evalua potențialele pericole din clădiri sau alte locuri care nu sunt vizibile.

Turela este dotată cu un sistem de rachete antitanc Brimstone, o armă cu rază lungă de acțiune care poate lovi ținte indiferent de condițiile meteorologice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel