Armata americană acordă peste 100 de milioane de dolari pentru motorul vehiculelor Abrams M1

Eduard Pascu / 16 aug 2019 / 12:03

Compania Honeywell a primit un contract de 110 milioane de dolari pentru a dezvolta și furniza piese de schimb pentru motorul AGT1500 montat pe vehiculele blindate Abrams M1.

Motorul AGT1500 fabricat de Honeywell asigură o accelerare și mobilitate superioară pentru Abrams M1, motiv pentru care este cel mai folosit de armata americană, corpul marin, garda națională și mulți aliați internaționali. Pe parcursul a 25 de ani, motorul și-a dovedit performanța și fiabilitatea operațională.

Departamentul Apărării al SUA a anunțat că a încheiat un acord în vederea efectuării de revizii, întreținere și echipamente, reducând în mod semnificativ costurile de întreținere ale flotei de tancuri Abrams.

Noul acord face parte din programul TIGER (Total Integrated Engine Revitalization) de revitalizare a motorului Gas Turbine 1500.

„Lucrările vor fi efectuate în uzina Phoenix din Arizona, cu o dată estimată de finalizare februarie 2022”, a spus în Departamentul Apărării.

Programul TIGER al armatei americane este menit să crească longevitatea tancului pe câmpul de luptă Abrams  M1 prin colectarea datelor pentru luarea deciziilor strategice și sprijin în teren și dublarea durabilității motoarelor pe teren. Prin evaluarea factorilor cheie, înregistrați în calculatorul tancului, cum ar fi istoricul funcționării și tendințele de performanță a motorului, caracteristicile individuale ale pieselor motorului pot fi îmbunătățite pentru AGT1500 asigurând un standard de motor aproape nou pentru Abrams M1.

 

Vezi și: Generalul Bălăceanu: ”Leopard 2, o perspectivă pentru România”. Programul TR-85M1 "Bizonul" e nefinalizat din 1997

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy