Armata americană vrea să comande peste 600 de vehicule militare Chevrolet Colorado ZR2

S.I. Catalin |
Data publicării:

GM Defense reprezintă divizia de construcții echipamente militare a General Motors. Cu prilejul acestui eveniment a prezentat noul Chevrolet Colorado ZR2, bazat pe pick-up-ul vehiculelor de luptă, dezvăluie defence-blog.com. 

Noua mașină are arhitectura camioanelor Chevrolet Colorado și designu-ul variantelor ZR2 și ZR2 Bison. Este dovată cu atât cu piese personalizate, cât și comercializate, fiind testată de inginerii de la Chev Performance într-un offroad de peste 10.000 de mile!

Noul Chevrolet Colorado ZR2 este un autovehicul militar alimentat de o centrală diesel de 186 de cai putere, cu un motor de 2,8 l și o transmisie automată cu șase trepte de viteză. Peste 70% din componentele cu care aceste vehicule militare sunt construite nu sunt disponibile pe piață, fiind realizate special pentru US Army.

Pentru a răspunde cerințelor si standardelor armatei americane, ISV-ul (Internal Security Vehicle) Colorado ZR2 este un vehicul militar suficient de ușor încât poate fi agățat de cârligul unui elicopter UH-60 Blackhawk, compact cât să poată intra într-un elicopter CH-47 Chinook și suficient de versatil pentru a transporta până la nouă soldați complet echipați și la o viteză de autostradă chiar pe teren offroad, în condiții extreme.

Armata americană intenționează să achiziționeze aproximativ 650 de ISV-uri începând cu anul 2020.

,,Suntem foarte mândri de oportunitatea de a merge mai departe în această competiție și de a continua dezvoltarea unui vehicul care va permite unităților armatei să se deplaseze pe câmpul de luptă cu o mai mare ușurință și fiabilitate", a precizat președintele GM Defense David Albritton.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel