Armata americană vrea să comande peste 600 de vehicule militare Chevrolet Colorado ZR2

S.I. Catalin / 16 oct 2019 / 11:46

GM Defense reprezintă divizia de construcții echipamente militare a General Motors. Cu prilejul acestui eveniment a prezentat noul Chevrolet Colorado ZR2, bazat pe pick-up-ul vehiculelor de luptă, dezvăluie defence-blog.com. 

Noua mașină are arhitectura camioanelor Chevrolet Colorado și designu-ul variantelor ZR2 și ZR2 Bison. Este dovată cu atât cu piese personalizate, cât și comercializate, fiind testată de inginerii de la Chev Performance într-un offroad de peste 10.000 de mile!

Noul Chevrolet Colorado ZR2 este un autovehicul militar alimentat de o centrală diesel de 186 de cai putere, cu un motor de 2,8 l și o transmisie automată cu șase trepte de viteză. Peste 70% din componentele cu care aceste vehicule militare sunt construite nu sunt disponibile pe piață, fiind realizate special pentru US Army.

Pentru a răspunde cerințelor si standardelor armatei americane, ISV-ul (Internal Security Vehicle) Colorado ZR2 este un vehicul militar suficient de ușor încât poate fi agățat de cârligul unui elicopter UH-60 Blackhawk, compact cât să poată intra într-un elicopter CH-47 Chinook și suficient de versatil pentru a transporta până la nouă soldați complet echipați și la o viteză de autostradă chiar pe teren offroad, în condiții extreme.

Armata americană intenționează să achiziționeze aproximativ 650 de ISV-uri începând cu anul 2020.

,,Suntem foarte mândri de oportunitatea de a merge mai departe în această competiție și de a continua dezvoltarea unui vehicul care va permite unităților armatei să se deplaseze pe câmpul de luptă cu o mai mare ușurință și fiabilitate", a precizat președintele GM Defense David Albritton.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy