Arabia Saudită negociază achiziționarea sistemelor de rachete S-400 din Rusia

S.I. Catalin / 18 noi 2019 / 14:45

Contractul dintre Rusia și Arabia Saudită referitor la furnizarea de sisteme de rachete antiaeriene S-400, semnat în 2017, nu a intrat încă în vigoare, a declarat Maria Vorobyeva, purtătorul de cuvânt al Serviciului Federal de Cooperare Militară-Tehnică (FSVTS) din Rusia. La ora actuală, condițiile pentru implementarea acestuia sunt în faza de negociere, potrivit Uawire.org.

„Un contract pentru furnizarea sistemelor de apărare împotriva rachetelor S-400 Triumph a fost semnat cu Arabia Saudită în 2017. În prezent discutăm condiții reciproc acceptabile pentru părți ca acest contract să intre în vigoare”, a declarat Vorobyeva, citată de agenţia rusă de ştiri TASS .

Potrivit purtătoarei de cuvânt, nu este exclusă posibilitatea utilizării altor sisteme de armament de producție rusă pentru a construi un nou sistem național de apărare aeriană saudită. Vorobieva a adăugat că cele două țări negociază și producția autorizată de arme de asalt Kalashnikov AK-103, dar termenii și cantitățile specifice de echipamente pot fi dezvăluite numai după semnarea contractului.

În luna octombrie, presa de la Moscova a relatat faptul că Rusia și Arabia Saudită au convenit asupra livrării sistemelor S-400 în valoare de 2 miliarde de dolari, care a fost discutată în cadrul unei întâlniri între președintele rus Vladimir Putin și regele Salman bin Abdulaziz al-Saud.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy