Arabia Saudită va produce în parteneriat cu Turcia drone Karayel-SU

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona Karayel-SU Turcia  Sursa foto: Twitter
Drona Karayel-SU Turcia Sursa foto: Twitter

Doi producători din Arabia Saudită au început să coproducă drone de altitudine medie, sub licență din Turcia.

Intra Defense Technologies și Advanced Electronics Company vor produce dronele Karayel-SU sub licență de la Vestel Savunma, transmite Defense News.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a confirmat pe 16 martie că ”a existat cererea saudită pentru drone armate turcești”, fără a intra în detalii.

Un oficial al companiei Vestel a declarat că, pe lângă acordul de coproducție, Arabia Saudită negociază și achiziționarea de pe piață a unui lot neprecizat de drone Karayel-SU.

Programul de coproducție implică construirea unui lot de 40 de drone Karayel-SU între 2021 și 2025, iar compania turcească va furniza echipamentele critice și elementele esențiale.

În Arabia Saudită drona fabricată în coproducție va fi denumită Haboob.

Drona Karayel-SU poate zbura timp de 20 de ore la o altitudine de 5.500 de metri fără încărcatură sau timp de opt ore cu o sarcină utilă de 120 de kilograme. Poate zbura cu o viteză de 100-150 km/h pe o rază de până la 150 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel