Aprofundarea cooperării româno-germane în domeniul apărării | O delegație a Ministerului federal al Apărării din Germania, vizita in Romania

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Secretarul de stat Thomas Silberhorn - Ministerul federal al Apărării din Germania. Sursa foto: Bundeswehr
Secretarul de stat Thomas Silberhorn - Ministerul federal al Apărării din Germania. Sursa foto: Bundeswehr

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a primit miercuri, 2 iunie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, o delegație a Ministerului federal al Apărării din Germania, condusă de secretarul de stat Thomas Silberhorn.

Întrevederea a reprezentat un bun prilej pentru a discuta modalități concrete de aprofundare a cooperării româno-germane în domeniul apărării, precum și teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate a NATO, Uniunii Europene și ONU.

Oficialul român a mulțumit pentru contribuția Germaniei la implementarea măsurilor aliate de descurajare și apărare dedicate sudului flancului estic, inclusiv prin încadrarea unora dintre structurile multinaționale din țara noastră sau participarea, în viitorul apropiat, la misiunile de poliție aeriană consolidată de pe teritoriul României.

Partea română a subliniat, de asemenea, importanța continuării participării în comun la exerciții militare și activități de instruire în context bilateral și multinațional, în scopul creșterii interoperabilității între forțele armate.

În context NATO, cei doi oficiali au discutat subiectele prioritare ce urmează să fie dezbătute în cadrul Summit-ului aliat programat a se desfășura în 14 iunie, precum și principalele aspecte din cadrul inițiativei germane Conceptul Națiunilor Cadru (Framework Nation Concept).

În registrul UE, au fost salutate realizările Germaniei pe timpul deținerii Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și au fost explorate oportunități de cooperare în cadrul inițiativelor dedicate dezvoltării capabilităților, în mod deosebit în cadrul Cooperării Structurate Permanente (PESCO).

La finalul întrevederii, cei doi oficiali și-au exprimat convingerea asupra necesității menținerii consistenței cooperării bilaterale în domeniul apărării, atât la nivelul dialogului politico-militar, cât și în termeni practici.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel