„Anul luării deciziilor importante”: Danilov a spus ce îi așteaptă pe ucraineni în 2024

S.I. Catalin |
Data publicării:

Războiul dintre Ucraina și Rusia se prelungește până în 2024, marcat de încercările ucrainenilor de a declanșa o contraofensivă de succes în 2023. Ucraina va lua decizii importante în 2024, inclusiv pe câmpul de luptă. Acest lucru a fost declarat de secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksi Danylov, într-un interviu acordat la 27 decembrie pentru Vocea Americii. Danilov a spus că și-ar dori ca anul viitor să fie un an al victoriei Kievului și a partenerilor săi asupra Federației Ruse.

"Va fi un an dificil, complicat. Anul în care se vor lua decizii importante, în primul rând, pe front", a spus oficialul. Potrivit secretarului NSDC, singurul plan al rușilor în legătură cu Ucraina este distrugerea țării.

Danilov a subliniat că aceasta este sarcina pe care și-a stabilit-o președintele rus Vladimir Putin, iar negocierile despre care vorbește Kremlinul au în vedere capitularea Kievului.

"Putin nu este pregătit pentru nicio negociere. Putin sau anturajul său fac aceste declarații pentru a reduce sprijinul acordat țării noastre. Ei lansează aceste falsuri conform cărora el ar fi pregătit pentru negocieri", a explicat Danilov.

Oficialul și-a exprimat, de asemenea, încrederea că congresmenii americani vor decide asupra unui ajutor militar suplimentar pentru Ucraina în 2024. Potrivit acestuia, procesul politic care se desfășoară acum pe teritoriul Statelor Unite este "doar democrație".

Reamintim că, la 26 decembrie, co-fondatorul companiei DroneUA, Valeri Iakovenko, a declarat că numărul tot mai mare de producători de drone permit acum Ucrainei să producă un milion de drone FPV în 2024.

Anterior, la 25 decembrie, colonelul SBU Roman Kostenko a sugerat că în 2024 războiul va fi aproximativ la fel ca în acest an - pozițional cu elemente de operațiuni active. În opinia sa, va fi "un an de mobilizare și pregătire".

La începutul anului 2023, existau mari speranțe că o contraofensivă ucraineană mult lăudată - așteptată să fie lansată în primăvară - va schimba direcția războiul.

Nu a fost așa, iar perspectiva unui progres în 2024 este, de asemenea, puțin probabilă, au declarat experți militari și analiști în domeniul apărării pentru CNBC.

Aceștia prezic că luptele intense vor continua probabil și anul viitor, dar spun că este puțin probabil ca forțele Kievului să mai lanseze contraofensive. Între timp, este probabil ca Rusia să se concentreze pe consolidarea teritoriului pe care l-a cucerit deja, în special în estul Ucrainei.

Departe de câmpul de luptă, experții militari au declarat că traiectoria pe care o va lua războiul dintre Rusia și Ucraina în 2024 va fi dictată în mare parte la mii de kilometri distanță, în SUA, cel mai mare susținător militar al Ucrainei, și dacă ajutorul va scădea în perioada premergătoare - și după - alegerile prezidențiale din SUA.

"Războiul este un efort nesigur", a declarat pentru CNBC generalul american în retragere Stephen Twitty, fost comandant adjunct al Comandamentului European al SUA.

"Rusia poate câștiga războiul, sau ucrainenii pot câștiga războiul. Și, după cum vedeți lucrurile acum, dacă vă gândiți cu adevărat, ce s-a realizat anul acesta? Foarte puțin a fost realizat de Rusia și puteți spune același lucru despre ucraineni", a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel