Ankara: Turcia vrea să cumpere sisteme de rachete Patriot din SUA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat în cadrul unui discurs ținut în cadrul Forumului de la Doha, faptul că Turcia a cerut Statelor Unite să-i vândă sisteme de apărare anti-balistice de tip Patriot și așteaptă un răspuns la această propunere, potrivit Uawire.org și Al Manar.com.

„Turcia consideră că Statele Unite sunt încă aliatul nostru, iar noi rămânem aliatul lor. Nimeni nu poate anula acordul cu Rusia pentru achiziționarea sistemelor de rachete S-400. Aceasta a fost finalizată. Oferta Rusiei a fost mai bună și am acceptat-o. Acum suntem gata să cumpărăm sistemul de rachete Patriot din SUA și așteptăm răspunsul acestora", a precizat ministrul turc de externe.

Mevlut Cavusoglu a subliniat faptul că în cazul în care Statele Unite impun sancțiuni împotriva Turciei din cauza achiziționării sistemului rusesc de apărare aeriană S-400, Turcia va trebui să răspundă.

Anterior, subsecretarul de stat pentru Industria de Apărare, Ismail Demir, a declarat că în ciuda faptului că Turcia a cerut SUA să furnizeze sisteme de apărare anti-rachetă Patriot, nu numai că nu va renunța la sistemele de rachete S-400, dar este, de asemenea, aproape de semnarea unui noi contract de furnizare a unui alt lot de sisteme antiaeriane rusești.

Washingtonul a solicitat guvernului de la Ankara să renunțe complet la sistemul de rachete rusesc, amenințând cu impunerea de sancțiuni și excluderea Turciei din programul de dezvoltare și producție al avioanelor de luptă F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel