Angel Tîlvăr: Grupul de Luptă al NATO din România, pentru care Franţa este naţiune-cadru, reprezintă o contribuţie importantă la postura colectivă de descurajare şi apărare la Marea Neagră

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Grupul de Luptă al NATO din România se află sub comanda Franței. În acest sens francezii au dislocat în România tehnică militară, printre care tancuri franceze Leclerc și blindate. Sursa foto: Twitter French Forces in Romania.
Grupul de Luptă al NATO din România se află sub comanda Franței. În acest sens francezii au dislocat în România tehnică militară, printre care tancuri franceze Leclerc și blindate. Sursa foto: Twitter French Forces in Romania.

Grupul de Luptă aliat din România, pentru care Franţa este naţiune-cadru, reprezintă o "contribuţie importantă la întărirea credibilităţii şi eficienţei posturii colective de descurajare şi apărare în regiunea Mării Negre şi o dovadă a solidităţii şi angajamentului aliat consolidat în regiune", a afirmat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, în cadrul unei întrevederi cu omologul său de la Paris, Sebastien Lecornu.

Tîlvăr se află în vizită oficială în Franţa, iar agenda discuţiilor dintre cei doi miniştri a inclus şi tema cooperării, în special în domeniul programelor de înzestrare, transmite MApN.

În ceea ce priveşte cooperarea în cadrul NATO, a fost evocată contribuţia substanţială a Franţei în vederea consolidării prezenţei aliate pe Flancul Estic al Alianţei, în special în regiunea Mării Negre, fiind subliniată importanţa acestei regiuni pentru întreaga securitate şi stabilitate euro-atlantică.

De asemenea, a fost subliniată importanţa sprijinului Uniunii Europene pentru statele din Vecinătatea Estică afectate de situaţia de securitate din regiune, în context fiind evidenţiată situaţia deosebit de vulnerabilă a Republicii Moldova.

În acest context, cei doi miniştri ai Apărării au discutat şi despre colaborarea dintre cele două state în cadrul iniţiativelor europene de dezvoltare a capabilităţilor. 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel