Angel Tîlvăr este noul ministru al Apărării

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Senatorul Angel Tîlvăr
Senatorul Angel Tîlvăr

Partidul Social Democrat (PSD) a votat în urmă cu scurt timp că Angel Tîlvăr, președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO, să ocupe funcţia de ministru al Apărării. Amintim că DefenseRomânia a fost printre primele publicații care au dat, pe surse, numele lui Angel Tîlvăr ca favorit pentru funcția de ministru al Apărării, din data de 24 octombrie 2022. 

În 24 octombrie 2022,  Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcţia de ministru al Apărării, motivând neînțelegerile cu președintele Klaus Iohannis. 

De la momentul demisiei lui Vasile Dîncu au apărut în spațiul public mai multe scenarii legate de numele care va ocupa portofoliul de la Apărare. De asemenea, se vorbise și de o posibilă rocadă între ministere, fiind vehiculat scenariul conform căruia PSD urma să preia Energia, iar PNL Apărarea. Dar se pare că acest scenariu nu a fost agreat în coaliția de guvernare, PNL venind cu solicitarea ca PSD să propună, cât mai rapid, un nume pentru funcția de ministru al Apărării, precizează DC News.

Legat de acuzațiile făcute de Vasile Dîncu în demisie, nici de la Palatul Cotroceni, nici de la Palatul Victoria nu sunt reacții pe acest subiect. Din PNL, s-a spus că Ministerul Apărării nu stă într-un singur om. 

Cine este Angel Tîlvăr

Din iunie 2022, Angel Tîlvăr conduce Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO. El este senator PSD, ales în circumscripția electorală nr. 41 Vrancea. 

Din 2004 a intrat în Parlament, mai întâi ca senator, apoi a avut trei mandate de deputat, iar, din 2020, este, din nou, senator. De loc este din Urechești, Vrancea, este căsătorit și are un copil. Este doctor în științe umaniste și a fost profesor din 1985 până în 2008, conform CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaților.  

A urmat post universitar cursurile Colegiului Național de Apărare, pe ale Academiei Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, dar și pe ale Institutului Diplomatic Român. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel