Americanii de la Oshkosh, încrezători în programul 4x4 al României: JLTV - cea mai bună opțiune pentru Armata română

Tudor Curtifan |
Data publicării:
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense
EXCLUSIV
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense

DefenseRomania a discutat cu Oshkosh Defense despre programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 demarat de MApN, program ce are ca obiectiv înzestrarea Armatei noastre cu noi vehicule. 

Gigantul american și-a arătat convingerea că oferta sa, vehicule JLTV, reprezintă cea mai bună opțiune pentru nevoile Armatei României. 

John Lazar, vicepreședinte și General Manager of International Programs în cadrul Oshkosh Defense, a discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre oferta companiei pe care o reprezintă.  

Amintim că Oshkosh a trimis încă de anul trecut o ofertă oficială pe adresa MApN pentru vehicule JLTV în programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României. Această informație ne-a fost confirmată tot de către cei de la Oshkosh în primăvara acestui an.

 

Oshkosh: JLTV, cea mai bună opțiune pentru Armata României

 

Acum John Lazar, reprezentantul Oshkosh, ne-a precizat că gigantul american e interesat de dezvoltarea relațiilor cu industria de apărare din România, analizând posibilitatea de a implica industria din țara noastră în acest program. Bineînțeles, despre viitoare cooperare industrială poate fi vorba în cazul în care MApN alege JLTV. 

„În calitate de lider la nivel mondial în producția de vehicule militare, Oshkosh Defense se angajează să susțină țările aliate ale Statelor Unite ale Americii”, ne-a precizat vicepreședintele Oshkosh Defense.

Ne-a interesat să știm și care e, în opinia celor de la Oshkosh, principalul avantaj al JLTV în această competiție.

„Ceea ce ne diferențiază de concurență este faptul că programul JLTV a fost destinat încă de la început pentru a fi un program internațional. Utilizarea comună a sistemelor reprezintă un beneficiu pentru aliații noștri în ceea ce privește accesibilitatea și interoperabilitatea”, a precizat John Lazar, care a subliniat „caracteristicile unice”  ale JLTV.

„Oshkosh Defense JLTV este cea mai bună opțiune pentru nevoile și misiunile Armatei României în programul 4x4”, a conchis reprezentantul companiei americane.

Oshkosh mai subliniază că până în prezent există comenzi pentru JLTV sau angajamente ce urmează să fie semnate cu mai multe țări NATO sau parteneri ai Alianței, precum Marea Britanie, Belgia, Muntenegru, Slovenia, Lituania, Macedonia de Nord, Brazilia și România.

 

Oshkosh mai are un avantaj. Forțele pentru Operații Speciale vor fi dotate cu JLTV

 

2. -imagine fara descriere- (oshkosh_joint_light_tactical_vehicle_jltv_08785100.jpg)

Sursă foto: Oshkosh Defense

Și, într-adevăr, pe lângă faptul că JLTV e un program internațional, în opinia noastră Oshkosh mai are un avantaj. România a efectuat deja o comandă de vehicule JLTV în programul de înzestrare al Forțelor pentru Operații Speciale (FOS). Acesta este un alt program față de cel amintit mai sus, de blindate și neblindate 4x4 pentru Armată.

În ceea ce privește contractul deja semnat pentru înzestrarea FOS cu JLTV, știm că în România vor ajunge aproximativ 130 de blindate Oshkosh JLTV, valoarea contractului fiind de aproximativ 227 milioane lei. Vehiculele vor înlocui vechile Humvee, programul fiind destinat forțelor speciale.

MApN nu a oferit prea multe date despre program, ca de exemplu când vor ajunge primele JLTV-uri pentru FOS în țară. Ceea ce știm însă e că vorbim de un contract semnat prin procedură G2G.

CITEȘTE ȘI: Blindate și neblindate 4x4 pentru Armată. Câteva oferte din care România va alege

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel