JLTV 4x4, pentru Armata română. Americanii vor cooperare industrială și numesc câteva firme românești

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense
EXCLUSIV
JLTV, sursă foto: Oshkosh Defense

Compania americană Oshkosh Defense a discutat în exclusivitate cu DefenseRomania despre programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4 pentru Armata României.

Cei de la Oshkosh ne-au confirmat în exclusivitate că în ceea ce privește programul de înzestrare cu blindate și neblindate 4x4, în luna iunie a anului trecut, au transmis o ofertă oficială pentru vehicule JLTV. Informația am dezvăluit-o și în urmă cu exact o săptămână când publicația noastră a prezentat din ce oferte va alege România.

Trebuie să precizăm că Oshkosh a fost deja selectată, tot cu vehicule JLTV, pentru înzestrarea Forțelor de Operații Speciale ale României. 

În ceea ce privește contractul pentru forțele speciale, în lipsă de foarte multe informații, putem specula. Astfel, un vehicul blindat Oshkosh JLTV costă între 230-270.000 de dolari și poate ajunge la 433.539 de dolari, cu tot cu echipamentul militar care include și rachete ghidate anti-tanc. Ceea ce înseamnă că Ministerul Apărării va achiziționa în jur de 120-130 de blindate. 

Compania americană a fost selectată de MApN în baza unui contract G2G.

 

Oshkosh ne oferă JLTV și își dorește cooperarea cu industria de apărare din România în programul blindate și neblindate 4x4 pentru Armata română

 

Revenind însă la înzestrarea cu blindate și neblindate 4x4, știm așadar că Oshkosh „pune pe masă” tot JLTV.

Iar americanii ne-au transmis că sunt dispuși să coopereze industrial cu firmele de apărare din România, numind chiar câțiva posibili parteneri.

Cu privire la Oshkosh e de amintit și faptul că încă de anul trecut au apărut informații în presă potrivit cărora JLG Manufacturing Central Europe, controlată de Oshkosh, va închide fabrica din România, de la Mediaș, până la mijlocul acestui an. La Mediaș sunt produse componente pentru stivuitoare, platforme și nacele pentru acces și lucru la înălțime.

Oshkosh ne-a subliniat însă că are o relație de lungă durată cu companii românești din domeniul apărării cu care așteaptă cu nerăbdare să colaboreze în cazul în care MApN alege JLTV pentru programul de 4x4 al Armatei.

Oshkosh are relații îndelungate cu multe companii importante românești din domeniul apărării, precum C.N. ROMARM S.A., PRO OPTICA S.A., Interactive Systems SRL, S Uzina Automecanica Moreni S.A., și Elmet (Elbit Systems România)”, ne-au transmis americanii.

 

Mai multe state membre NATO sau parteneri ai Alianței au ales JLTV

 

Oshkosh ne-a mai precizat că pe lângă România (n.a. - prin programul forțelor speciale mai sus menționat) până în prezent există comenzi pentru JLTV din partea mai multor state NATO și parteneri ai Alianței, precum: Marea Britanie, Belgia, Lituania, Slovenia, Macedonia de Nord, Muntenegru și Brazilia.

Potrivit companiei americane, Oshkosh JLTV, în diferite configurări, se află în dotarea US Army, Marine Corps, US Navy și US Air Force. În total SUA vor deține nu mai puțin de 64.489 vehicule de acest tip. Totodată, potrivit celor de la Oshkosh, există un contract în derulare cu Departamentul Apărării pentru 18.126 de blindate iar peste 11.000 au fost deja livrate forțelor armate americane care folosesc JLTV la nivel global.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel