Ameninţarea rusă, un subiect major la summitul NATO

S.I. Catalin / 06 noi 2019 / 14:18

,,Ameninţarea rusă va fi un subiect major la summitul NATO", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Tratatului Atlanticului şi fost ambasador al Bulgariei în SUA, Elena Poptodorova.

Aceasta a subliniat că până în acest moment, provocările cu care se confruntă Alianţa au fost prezentate la nivel de lucru, în şedinţele anterioare ale NATO, potrivit Rador.

,,Acum, acestea vor adopta o formă generalizată şi vor fi discutate şi sancţionate chiar de şefii de stat sau de guvern. În primul rând, aceasta este desigur ameninţarea rusă, securitatea cibernetică, extinderea războiului hibrid", a adăugat ea.

Poptodorova a amintit că vara trecută a adus o serie de cazuri de intervenţie hibridă din partea rusă în mai multe ţări europene.

,,Interferenţa părţii ruse a fost semnalată în Germania, Franţa, Elveţia - în Elveţia, chiar s-a impus deplasarea lui Serghei Lavrov pentru a reglementa cazul. Bulgaria a pus în sfârşit subiectul pe masă. Deci, fără îndoială, subiectul despre Rusia va fi permanent", a comentat Poptodorova.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy