Ameninţarea rusă, un subiect major la summitul NATO

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

,,Ameninţarea rusă va fi un subiect major la summitul NATO", a declarat vicepreşedintele Asociaţiei Tratatului Atlanticului şi fost ambasador al Bulgariei în SUA, Elena Poptodorova.

Aceasta a subliniat că până în acest moment, provocările cu care se confruntă Alianţa au fost prezentate la nivel de lucru, în şedinţele anterioare ale NATO, potrivit Rador.

,,Acum, acestea vor adopta o formă generalizată şi vor fi discutate şi sancţionate chiar de şefii de stat sau de guvern. În primul rând, aceasta este desigur ameninţarea rusă, securitatea cibernetică, extinderea războiului hibrid", a adăugat ea.

Poptodorova a amintit că vara trecută a adus o serie de cazuri de intervenţie hibridă din partea rusă în mai multe ţări europene.

,,Interferenţa părţii ruse a fost semnalată în Germania, Franţa, Elveţia - în Elveţia, chiar s-a impus deplasarea lui Serghei Lavrov pentru a reglementa cazul. Bulgaria a pus în sfârşit subiectul pe masă. Deci, fără îndoială, subiectul despre Rusia va fi permanent", a comentat Poptodorova.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel