Ambasadorul Rusiei la Belgrad susține că Moscova nu și-a schimbat poziția față de Kosovo

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Ambasadorul Rusiei în Serbia, Alexander Bocan Kharchenko, a declarat că "nu există și nu poate exista nicio schimbare în poziția Federației Ruse cu privire la problema Kosovo".

"Nu recunoaștem Kosovo. Susținem activ Belgradul în forurile internaționale, în special în Consiliul de Securitate al ONU. Totul despre presupusele schimbări în poziţia Rusiei a fost inventat, cu scopul de a perturba relaţiile dintre Moscova și Belgrad şi pentru ca Serbia să se alăture măsurilor anti-ruse", a declarat Kharchenko într-un interviu acordat cotidianului sârb Politika.

Pe 26 aprilie, președintele rus Vladimir Putin a comparat Kosovo cu cele două regiuni separatiste din Ucraina, Donețk și Lugansk, cunoscute în mod obișnuit sub numele de Donbas. Rusia, ca și Serbia, nu recunoaște independența Kosovo.

În urma declarației lui Putin, președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat că țara sa se află sub "o presiune din ce în ce mai mare" pentru a recunoaște independența Kosovo.

Vucic a afirmat că situația din Serbia s-a "schimbat în rău" după declarația președintelui rus și că întregul Occident va cere Serbiei să meargă către recunoașterea independenței Kosovo, pentru a-i spune lui Putin că Kosovo și Donbasul nu sunt la fel.

Autoritățile din Serbia, în ciuda apelurilor din partea Occidentului, refuză să impună sancțiuni Rusiei după invadarea Ucrainei.

Ambasadorul Rusiei la Belgrad a subliniat că presiunea asupra Serbiei este "de necrezut" și "brutală".

"Înțelegem presiunea extraordinară a Occidentului asupra Belgradului și situația dificilă în care se află Serbia. Desigur, apreciem foarte mult linia de principiu pe care Serbia o menține, prin neacceptarea sancțiunilor anti-ruse", a spus Kharchenko.

Occidentul a impus Moscovei o serie de sancțiuni economice și diplomatice dure. Țările din Balcanii de Vest, cu excepția Serbiei, au aderat la aceste sancțiuni.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel