Ambasadorul rus la București, Valery Kuzmin, despre dislocarea soldaților SUA în România: Americanii se joacă cu focul

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Ambasadorul Federației Ruse în România a susținut o declarație de presă online în care a vorbit inclusiv depre dislocarea de trupe americane în România, dar și despre criza de la granițele Ucrainei.

Amintim că în cursul zilei de ieri MApN a anunțat că primii militari americani care au fost dislocați în țara noastră în contextul crizei din Europa de Est generată de Federația Rusă au ajuns în România. 

E vorba 100 de soldați americani care vor deschide calea următoarelor dislocări.

Aproximativ 1.700 de militari, în principal din Divizia 82-a aeropurtată cu sediul în Fort Bragg (Carolina de Nord) vor fi dislocaţi în Polonia, în timp ce 1.000 de de militari americani, cu baza în Germania, împreună cu blindate Stryker, urmează să fie desfăşuraţi în România.

 

Ambasadorul rus în România denunță o „o campanie isterică de propagandă împotriva Rusiei”. Valery Kuzmin, despre dislocarea soldaților americani în țara noastră: Se joacă cu focul

 

Ambasadorul rus la București nu vede cu ochi buni această dislocare și spune că de fapt acțiunea SUA contribuie la creșterea tensiunilor, nu la aplanarea lor. Valery Kuzmin a criticat și Franța, stat care și-a manifestat de asemenea intenția de a trimite militari în România.

Diplomatul rus denunță „o campanie isterică de propagandă împotriva Rusiei”.

Ei acuză Rusia de escaladarea situației (n.a. - din regiune) când de fapt Statele Unite și Franța, dacă va fi și Franța (n.a. - dacă și francezii vor trimite soldați în România), contribuie la escaladarea tensiunilor”, a subliniat Kuzmin care a adăugat că deși din punct de vedere militar dislocările „nu sunt atât de importante”, mai multe state și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această situație.

El a amintit că SUA au luat în calcul dislocarea a 8.500 de soldați americani în Europa de Est și s-a întrebat care ar fi reacția Washingtonului în cazul în care Federația Rusă ar disloca soldați și tehnică militară în Cuba.

„Se joacă cu focul” a mai precizat diplomatul rus, care consideră că prin aceste acțiuni americanii pun „gaz pe foc”. Valery Kuzmin și-a manifestat speranța că focul va putea fi stins, acum când nu este atât de mare, însă consideră că sunt necesare acțiuni în acest sens din partea ambelor părți.

Ambasadorul rus a dat asigurări din nou că Federația Rusă nu plănuiește să invadeze Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Frază misterioasă rostită de Macron la Moscova. Naumescu: E o premisă falsă. Rusia este agresorul indubitabil din Europa de Est

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel