Ambasadorul rus din Serbia a comparat Kosovo cu Crimeea

S.I. Catalin |
Data publicării:
Aleksandar Čepurin
Aleksandar Čepurin

Situația cu Kosovo este aceeași cu cea a anexării Crimeei ucrainene, astfel încât Kosovo ar trebui să fie alipită Serbiei, aşa cum Rusia a anexat peninsula, a declarat ambasadorul rus în Serbia, Aleksandar Cepurin, potrivit RTS, citat de Pagina de Rusia.

„În nordul Kosovo și Metohija trăiesc compact sârbi în Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Leposavic și Zvecan și unde guvernul de la Pristina nu are practic nicio putere,“ – a spus Cepurin.

Potrivit diplomatului, Kosovo există de la sine și este separată de Serbia de o ”cvasi-frontieră”.

„În primul rând, noi nu recunoaștem statul Kosovo, și aderam strict la Rezoluția 1244 (Rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU din 10 iunie 1999, potrivit căreia Kosovo este parte a Serbiei). Numai Belgrad și Pristina pot negocia statutul și gradul de autonomie al regiunii. În al doilea rând, această decizie trebuie luată fără presiunea impertinentă a Occidentului asupra Belgradului, iar în al treilea – vom fi gata să ajutăm la găsirea unui compromis și a unei soluții durabile”, a spus diplomatul.

„Inițiativa și determinarea stării de lucruri aparține Serbiei, și rolul Rusiei este în asistență, la solicitarea părții sârbe, dar este important să se reamintească faptul că tot mai multe țări se gândesc acum la retragerea recunoașterii Kosovo“ – a adăugat Cepurin.

Diplomatul a subliniat că Rusia salută neutralitatea militară a Serbiei, refuzul său de a adera la NATO și refuzul rigid al sancțiunilor anti-ruse.

El a menționat că pentru mulți din Serbia, aderarea la Uniunea Europeană înseamnă o viață mai bogată, ceea ce, a spus el, nu este adevărat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel