Ambasador iranian la ONU: Uciderea lui Soleimani, act de război, care cere represalii

Statele Unite au comis un 'act de război' împotriva Iranului, care a făcut apel la represalii, prin uciderea la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani, a afirmat ambasadorul Teheranului la ONU, Majid Takht Ravanchi, relatează AFP. 

Atacul împotriva generalului Soleimani, ucis într-o operaţiune cu dronă la Bagdad asupra unui convoi de paramilitari irakieni pro-iranieni, 'a fost de fapt un act de război din partea Statelor Unite împotriva poporului iranian', a afirmat vineri seară ambasadorul iranian, citat de CNN. Americanii 'au început un conflict militar asasinând printr-un act terorist unul dintre principalii noştri generali. În acest caz, ce poate face Iranul? Nu putem rămâne tăcuţi, trebuie să acţionăm şi vom acţiona', a spus el.

'Va exista cu siguranţă o răzbunare, o răzbunare dură. Răspunsul la o acţiune militară este o acţiune militară. Cine, când şi unde o va face, viitorul o va spune', a adăugat el. Asasinarea într-un atac american cu dronă care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Bagdad a arhitectului strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, generalul Qassem Soleimani, şi a lui Abu Mahdi al-Muhandis, omul Iranului şi numărul doi al Hashd al-Shaabi (coaliţie de paramilitari irakieni pro-iranieni), a aruncat lumea în incertitudine şi a declanşat teama de o conflagraţie regională.

Teheranul a promis 'o răzbunare dură în locul potrivit şi la momentul potrivit' pentru a răspunde morţii generalului său în atacul în care au fost ucise în total 10 persoane - cinci irakieni şi cinci iranieni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy