Algeria primește un alt lot de tancuri rusești T-90SA

S.I. Catalin / 14 ian 2020 / 20:34

Ministerul algeriain al Apărării a primit un alt lot de tancuri T-90SA rusești, relatează revista Military Watch Magazine.

Se presupune că tancurile ruseşti au ajuns în portul algerian Oran pe o navă care a plecat din portul rusesc Ust-Luga, navigând prin Marea Baltică. Data sosirii nu a fost specificată, dar livrarea a fost programată pentru 8 ianuarie 2020. Momentan nu se ştie câte tancuri conţine lotul care va fi livrat Algeriei.

Potrivit blogului BMPD, tancurile T-90SA au fost probabil livrate în Algeria ca parte a unui nou contract, despre care apăruse iniţial nu mai informaţii neoficiale. Livrările anterioare din Rusia ale unor loturi de tancuri, destinate Algeriei, ca parte a unor contracte încheiate în 2006, 2011 și 2014, au fost finalizate cu succes.

Forțele armate din Algeria dețin în prezent 508 de tancuri T-90SA rusești produse de UralVagonZavod. Doar India are mai multe tancuri rusești decât Algeria, potrivit Uawire.org.

Tancul T-90SA vândul Algeriei este o versiune modernizată a modelului de tanc T-90S, care a fost creat pentru India în 1999. Tancul T-90SA este una dintre cele mai recente versiuni modernizate ale tancului T-90, iar îmbunatăţirile acestei noi versiuni ţin de o creştere a puterii de foc a tunului, o mai bună mobilitate şi protecţie îmbunătăţită.

Tancurile au fost testate în Algeria în 2005, după care a fost semnat primul contract de furnizare în 2006. În 2016, Shtora-1- echipament electrono-optic activ de protecţie a blindatelor ruseşti, special creat pentru neutralizarea principalei rachete antitanc din înzestrarea armatei americane, BGM-71 TOW, a fost instalat pe tancurile T-90SA algeriene.

În afară de T-90SA, Algeria mai are tancuri T-72M1 care au fost modernizate cu ajutorul Rusiei.

În 2017, au existat informaţii că Algeria a semnat un contract pentru achiziționarea din Rusia a unor vehicule blindate BMPT-72. Sarcina principală a vehiculelor este de a escortă și proteja tancurilor T-90SA.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy