Algeria primește un alt lot de tancuri rusești T-90SA

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministerul algeriain al Apărării a primit un alt lot de tancuri T-90SA rusești, relatează revista Military Watch Magazine.

Se presupune că tancurile ruseşti au ajuns în portul algerian Oran pe o navă care a plecat din portul rusesc Ust-Luga, navigând prin Marea Baltică. Data sosirii nu a fost specificată, dar livrarea a fost programată pentru 8 ianuarie 2020. Momentan nu se ştie câte tancuri conţine lotul care va fi livrat Algeriei.

Potrivit blogului BMPD, tancurile T-90SA au fost probabil livrate în Algeria ca parte a unui nou contract, despre care apăruse iniţial nu mai informaţii neoficiale. Livrările anterioare din Rusia ale unor loturi de tancuri, destinate Algeriei, ca parte a unor contracte încheiate în 2006, 2011 și 2014, au fost finalizate cu succes.

Forțele armate din Algeria dețin în prezent 508 de tancuri T-90SA rusești produse de UralVagonZavod. Doar India are mai multe tancuri rusești decât Algeria, potrivit Uawire.org.

Tancul T-90SA vândul Algeriei este o versiune modernizată a modelului de tanc T-90S, care a fost creat pentru India în 1999. Tancul T-90SA este una dintre cele mai recente versiuni modernizate ale tancului T-90, iar îmbunatăţirile acestei noi versiuni ţin de o creştere a puterii de foc a tunului, o mai bună mobilitate şi protecţie îmbunătăţită.

Tancurile au fost testate în Algeria în 2005, după care a fost semnat primul contract de furnizare în 2006. În 2016, Shtora-1- echipament electrono-optic activ de protecţie a blindatelor ruseşti, special creat pentru neutralizarea principalei rachete antitanc din înzestrarea armatei americane, BGM-71 TOW, a fost instalat pe tancurile T-90SA algeriene.

În afară de T-90SA, Algeria mai are tancuri T-72M1 care au fost modernizate cu ajutorul Rusiei.

În 2017, au existat informaţii că Algeria a semnat un contract pentru achiziționarea din Rusia a unor vehicule blindate BMPT-72. Sarcina principală a vehiculelor este de a escortă și proteja tancurilor T-90SA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel