Alexei Arestovici, potențial candidat la alegerile prezidențiale din Ucraina, acuză o ruptură între Zelenski și conducerea Armatei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.
Generalul Valeri Zalujnîi, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, alături de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Fostul consilier al șefului Biroului prezidențial ucrainean, Alexei Arestovici, care și-a anunțat intenția de a candida la președinția Ucrainei, s-a transformat într-un critic tot mai dur al acțiunilor președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

După ce anterior l-a acuzat pe Zelenski că împreună cu echipa sa au făcut greșeli militare strategice și nu au condus țara în mod corespunzător, ex-consilierul, aflat și el pe lista teroriștilor și extremiștilor elaborată de autoritățile ruse, și-a reluat atacul susținând că există o ruptură între președintele ucrainean și conducerea militară a țării.

„Remarcile președintelui devin din ce în ce mai emoționante din cauza criticilor pe care o primește”, a declarat acesta într-un interviu pentru ziarul spaniol El Mundo.

„Politica lui nu funcționează. Principalul lucru este contraofensiva greșită. Asistența Occidentului nu este folosită în mod corespunzător. […] Este o lipsă de competență. A atins plafonul. […] Există un conflict între președinte și militari".

Arestovici s-a declarat de acord cu comandantul-șef al Armatei ucrainene Valeri Zalujnîi privind intrarea în impas a conflictului din Ucraina.

,,Astăzi, ne aflăm într-o situație în care comandantul-șef spune un lucru despre război și despre perspectivele de victorie, în timp ce președintele spune ceva absolut diferit. Aceasta nu este o situație normală", a declarat Arestovici, adăugând că Zelenski este fie prea „egocentric, fie prea ucraino-centric”.

„Avem nevoie de încredere, nu de represiune”, a subliniat acesta. "Educația, precum și alte lucruri importante trebuie să fie în limba ucraineană. Dar dacă vrem să publicăm o carte în spaniolă, rusă sau bulgară, ar trebui să fim liberi să facem asta". „Pentru că următorul pas este suprimarea bisericii, ceea ce este absolut ridicol”, a menționat Arestovici.

„Nu putem să suprimăm biserica însăși, pentru că biserica nu înseamnă doar preoți, ci oameni”, a continuat acesta scoțând în evidență principalele vulnerabilități de natură socială ale administrației Zelenski.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel