Aleksandar Vucic îl laudă pe Vladimir Putin pentru consolidarea armatei Serbiei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, l-a lăudat pe președintele rus Vladimir Putin pentru întărirea armatei sârbe cu tancuri și vehicule blindate de luptă, pe fondul temerilor occidentale că această acumulare de armament ar putea amenința pacea fragilă din Balcani, potrivit New York Times, citat de Rador.

Președintele sârb Aleksandar Vucic a făcut declarațiile luni, în cursul inspectării a 10 vehicule blindate rusești de patrulare nou sosite, la o bază militară a armatei sârbe.

Această livrare de tehnică militară face parte dintr-un pachet de ajutor mult mai mare care include șase avioane de vânătoare MiG-29 livrate în Serbia anul trecut, 30 de tancuri T-72 și 30 de vehicule blindatte BRDM-2.

Vucic a spus la ceremonia de ieri de la Nis care sărbătorește livrarea celei mai recente oferte militare că: „Acum este la modă să vorbim rău despre Putin, dar voi fi de modă veche și voi spune ,Mulțumesc președintelui Putin'. Nu am plătit pentru asta, l-am primit drept cadou, este important că cetățenii noștri să știe asta."

„Cel mai important este că am reușit să aducem transportoarele în Serbia. Cum anume, e treaba noastră", a mai spus Vucic.

Ambasadorul Rusiei în Serbia, Alexander Botsan-Kharchenko, l-a asigurat pe președintele Vucic că țara sa „este pregătită și va fi întotdeauna gata pentru cooperarea tehnico-militara cu Serbia", potrivit federalnewsnetwork.com

Săptămâna trecută, Rusia a livrat 10 vehicule blindate BRDM-2 într-o bază militară sârbă din Nis, Serbia. Vehiculele au fost livrate în ciuda faptului că România vecină refuzase să le permită tranzitul pe Dunăre, din cauza sancțiunilor internaționale în vigoare contra Moscovei determinate de acțiunile ei în Ucraina.

Presa a relatat că Rusia a trimis cele 10 vehicule blindate în Serbia săptămâna trecută, cu avioane proprii de transport.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel