Ajutor suplimentar acordat Kievului | SUA au deblocat 200 de milioane de dolari în scopul apărării Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Potrivit agenţiilor de presă occidentale, administraţia SUA a anunţat miercuri deblocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de dolari drept ajutor acordat Ucrainei pentru apărare.

După cum precizează agenţia de presă Reuters, Statele Unite au anunţat în decembrie 2021 intenţia de a acorda un ajutor suplimentar pentru Ucraina, în scop defensiv.

În dimineaţa acestei zile, secretarul de stat american Antony Blinken a ajuns la Kiev, iar vizita sa oficială face parte din eforturile internaţionale pentru detensionarea situaţiei de securitate de la frontiera dintre Ucraina şi Rusia.

Un oficial al Departamentului de Stat american, care îl însoţeşte pe secretarul de stat Antony Blinken în vizită la Kiev, a precizat că Statele Unite susţin suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi vor continua să acorde Ucrainei sprijinul de care are nevoie.

Ajuns la Kiev, Antony Blinken a declarat în faţa presei că desfăşurarea de trupe ruse în apropiere de graniţele Ucrainei îi permite preşedintelui rus Vladimir Putin să dea un ordin de atac care să fie pus în aplicare destul de rapid.

"Ştim că există planuri de întărire a forţei (ruse - n. red.) respective, cu un preaviz foarte scurt, pentru a acţiona mai agresiv împotriva Ucrainei", a precizat Blinken în faţa unor diplomaţi, la ambasada americană de la Kiev.

În ultima perioadă tensiunile privind conflictul din Ucraina s-au multiplicat. Negocierile de săptămâna trecută între SUA şi Rusia, atât în cadrul Consiliului NATO-Rusia, cât şi în cadrul OSCE, nu s-au soldat cu rezultate concrete.

Mişcările de trupe ruse în apropierea frontierei cu Ucraina au determinat Occidentul să se teamă că Rusia planifică o invazie.

Moscova neagă că are un asemenea plan, dar la rândul său solicită garanţii că NATO nu se va extinde către est şi nu va include foste republici sovietice.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel