Ca parte a noului ajutor militar acordat de SUA, Ucraina primeşte obuziere de 155 mm și 200 de transportoare blindate

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Pe 13 aprilie, președintele american Joe Biden a anunțat un alt pachet de ajutor militar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Ulterior, într-o prezentare a purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, au fost publicate detalii cu privire la conţinutul noului pachet de ajutor militar american care urmează să ajungă la Forțele Armate Ucrainene.

Statele Unite vor oferi un alt pachete de asistenţă militară pentru Ucraina, în valoare de 800 de milioane de dolari, care va include transferul de arme grele și va intensifica schimbul de informații. Acest lucru a fost raportat de The New York Times  cu referire la oficialii americani.

Președintele american Joe Biden a promis că noul pachet de ajutor militar include mai multe arme performante. De asemenea,extinderea schimburilor de informații (n.a. intelligence) care vine la pachet cu acest noul ajutor militar va permite Ucrainei să afle mai multe despre trupele ruse din Crimeea și Donbasul ocupat.

„După cum l-am asigurat pe președintele Zelenski, poporul american va continua să sprijine poporul ucrainean curajos în lupta să pentru libertate”, a spus Biden.

Potrivit analiştilor militari ai Defense Express, lista completă a armelor este următoarea:

  • 18 obuziere de 155 mm și 40.000 de obuze pentru acestea;
  • 10 sisteme radar de contrabaterie AN / TPQ-36;
  • 2 radare pentru detectarea țintelor aeriene AN/MPQ-64 Sentinel;
  • 300 de sisteme de drone kamikaze Switchblade;
  • 500 de sisteme de rachete antitanc Javelin;
  • 200 de transportoare blindate M113;
  • 100 vehicule blindate HMMWV;
  • 11 elicoptere Mi-17; 30.000 de veste și căști antiglonț;
  • 2.000 de telemetrie laser;
  • drone pentru apărarea zonelor costiere (model nespecificat);
  • echipamente medicale;
  • exploziv C-4.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut în repetate rânduri, în ultima perioadă, Statelor Unite și aliaților săi să furnizeze Kievului arme mai moderne. Biden a spus că ajutorul suplimentar va include arme mai sofisticate, inclusiv sisteme de artilerie și transportoare blindate.

În aceeași zi, înalți oficiali ai Pentagonului s-au întâlnit cu liderii celor mai mari contractori militari pentru a discuta despre fluxul de arme pe care aceştia le pot asigura către Ucraina.

Agenţia de presă ucraineană Ukrinform precizează că Statele Unite pot preda Ucrainei o parte dintre armele pe care le are în depozitele europene, iar o parte dintre aceste arme militarii ucraineni ştiu să le opereze deja.

Biden a mai spus că Statele Unite vor furniza şi elicoptere către Ucraina, deși nu a spus dacă direct din Statele Unite. Anterior, Statele Unite au trimis Ucrainei cinci elicoptere Mi-17 de fabricație rusă, folosite de trupele afgane.

Washingtonul va preda, de asemenea, Kievului, pentru prima dată, 18 obuziere de 155 de milimetri și 40.000 de obuze de artilerie.

„Vom continua să luăm în considerare tipurile de arme pe care le cer ucrainenii – o rază de acțiune și distanță ceva mai mare”, a declarat secretarul adjunct al apărării Kathleen Gicks la o întâlnire cu un grup de experți militari, potrivit rapoartelor presei. Cu toate acestea, ea nu a precizat ce tipuri de arme sunt în discuție.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că un nou lot de arme va fi livrat Ucrainei cât mai curând posibil.

După cum s-a raportat anterior în mass-media occidentală, serviciile de informații europene notează că, după eșecul planurilor de capturare a Kievului, Rusia lui Putin încearcă acum să obțină cel puțin o victorie pe câmpul de luptă pentru a o prezenta ca pe o mare reuşită când are loc parada militară de Ziua Victoriei, pe 9 mai.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel