Airbus va încerca să ''bată'' F-35 în competiţia pentru viitoarele avioane ale Forțelor Aeriene Elvețiene

S.I. Catalin / 28 iun 2021 / 16:30

Elveția nu s-a decis încă asupra noilor avioane de luptă care vor reprezenta coloana vertebrală a Forțelor Aeriene Elvețiene, cel puțin în următorii 30-40 de ani. Competiția este destul de strânsă: Airbus a propus Eurofighter Typhoon, Boeing oferă F / A-18 Super Hornet al Boeing, francezii de la Dassault oferă avioane Rafale, iar compania americană Lockheed Martin propune F35-A Lightning II.

Este de aşteptat ca Elveţia să aleagă un câştigător în acesta săptămână. Acest program militar de înzestrare vine pe fondul intenţiilor Forțelor Aeriene Elvețiene de a-și înlocui actuala flota de avioane F / A-18. Conform unor zvonurilor apărute pe baza evaluărilor făcute celor patru oferte, compania americană Lockheed Martin ar avea cele mai multe şanse să câştige, deoarece a oferi condiții contractuale foarte bune elvețienilor.

Cu toate acestea, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie, care produc avioane Eurofighter Typhoon al Airbus, au făcut o mutare surpriză cu câteva ore înainte ca Berna să ia o decizie. Airbus propune ca toate avioanele Eurofighter Typhoon care vor fi achiziţionate de Forțele Aeriene Elvețiene să fie asamblate în Elveția, precum și o cooperare politică extinsă.

Potrivit presei elvețiene, Berna nu ar trebui să privească doar oferta financiară a Statelor Unite, ci ar trebui să ia în considerare beneficiile economice și politice ale unei astfel de achiziții.

"Aspectele economice și politice sunt la fel de importante", a spus Bernhard Brenner, șeful Airbus Defense and Space. Potrivit SonntagsZeitung, dacă Berna alege Airbus, sute de furnizori locali vor fi implicați în producția Eurofighter Typhoon.

Este de aşteptat ca Elveţia să ia o decizie miercuri, 30 iunie. Vom afla în curând care va fi aceasta. Experții şi analiştii din domeniul militar sunt de părere că, dacă Elveția alege un avion european, va primi pe lângă această achiziţie şi asistență și parteneriat mai extins cu UE în diferite domenii, cum ar fi: economie, energie, știință, mediu, transport, securitate cibernetică și infrastructură.

Până în prezent, Ministerul elvețian al Apărării a refuzat să comenteze informaţiile, spunând că va comunica oficial, în cel mai scurt timp, o decizie.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy