Airbus, contract de mentenanță globală pentru elicopterele de atac Tiger

Darius Muresan / 04 dec 2019 / 12:57

Airbus Helicopters și OCCAR (Organisation Conjointe de Coopération en matière d'Armement / Organisation for Joint Armament Co-operation – Organizația de Cooperare în domeniul Armamentului) au semnat un contract trilateral de mentenanță globală, care are ca scop creșterea ratei de disponibilitate a elicopterelor Tiger aflate în serviciul armatelor franceze, germane și spaniole.

Prin această înțelegere pe termen lung se asigură disponibilitatea și mentenanța elicopterelor Tiger cel puțin pentru următorul deceniu.

Contractul acoperă aspecte esențiale precum îmbunătățirea continuă, uzura morală și garantează reparațiile și livrările de piese de schimb de către toți furnizorii implicați. În plus, contractul ia în considerare nevoile individuale ale fiecărui client, în concordanță cu scenariile operaționale și de implementare. Spre exemplu, în Franța, contractul prevede atât disponibilitatea pieselor până la un procent de 98%, cât și simplificarea logisticii, Airbus Helicopters preluând procesul de achiziție a noilor piese, inclusiv pentru piesele reparate și alte piese de consum.

“Suntem mândri să oferim atât susținere pe termen lung, cât și susținere adițională pentru elicopterele Tiger, cu atât mai mult cu cât unele elicoptere Tiger sunt desfășurate continuu în teatre de operațiuni importante. Acest contract oferă clienților oportunitatea de a își planifica activitățile de susținere pentru următorul deceniu“, a declarat Bruno Even, CEO Airbus Helicopters, potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania.

În prezent, 183 de elicoptere Tiger au fost livrate în Franța, Germania, Spania și Australia, acumulând peste 130.000 de ore de zbor până în prezent. Trimis în misiune prima dată de armata franceză în anul 2009 în Afghanistan, apoi la scurt timp și de forțele armate germane și spaniole, elicopterul Tiger continuă să demonstreze rolul esențial pe care îl are în teatrele de operațiuni, prin versatilitate ridicată, invizibilitatea și manevrabilitatea unui elicopter de atac.  

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy