Statele Unite aprobă vânzarea a 36 de elicoptere Apache AH-64E către Maroc

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Într-o notificare emisă pe 20 noiembrie, Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare din SUA (DSCA) a recomandat Congresului să aprobe vânzarea a 36 de elicoptere de atac AH-64E Apache, fabricate de Boeing, către Măroc. Valoarea acestui contract a fost estimată la 4,25 miliarde de dolari, infrmează Opex 360.

Aceste aeronave vor înlocui vechile elicopterele Gazelle care sunt în prezent în serviciul Forțelor Aeriene Regale Marocane.
Anterior, până a se decide să cumpere elicoptere Apache, Marocul se gândea să aleagă între elicopterele turceşti T129 ATAK şi elicopterele AW-129 ale producătorului italian Agusta.

Apache AH-64 este cel mai avansat elicopter de luptă multirol și este folosit de armata americană cât și de un număr tot mai mare de forțe internaționale. Boeing a livrat până în prezent peste 2.100 de elicoptere Apache clienților din întreaga lume. Elicopterul Apache AH-64E este proiectat pentru a crește marjele de putere, fiabilitatea și eficiența pentru a se asigura că poate desfășura operațiuni de luptă pe scară largă.

„Vânzarea propusă va sprijini politica externă și securitatea națională a SUA, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat major non-NATO [Marocul beneficiază din 2004 de statutul de aliat non-NATO], care este o forță importantă pentru stabilitatea politică în Africa de Nord ", susține DSCA.

În plus, Agenția de Cooperare pentru Securitate în Apărare din SUA este de pare că contractul va îmbunătăți capacitatea Marocului de a face față amenințărilor actuale și viitoare și va spori interoperabilitatea cu forțele americane și alte forțe aliate. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel