Acord militar istoric pentru Israel: Statele Unite au aprobat vânzarea sistemului israelian de apărare antirachetă Arrow-3 către Germania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au aprobat vânzarea de către Israel a sistemului de apărare antirachetă Arrow 3 către Germania. Sistemul de apărare antirachetă Arrow 3 este conceput pentru a intercepta rachetele balistice. Se așteaptă ca valoarea finală a acordului să fie de 3,5-4 miliarde de euro.

Sistemul Arrow 3 este dezvoltat și produs în comun de Israel și Statele Unite. Ministerul israelian al Apărării a precizat într-o declarație că Departamentul de Stat al SUA l-a notificat cu privire la aprobarea guvernului american pentru ca Germania să achiziționeze sistemul Arrow 3.

,,Ministerul israelian al Apărării, Ministerul federal german al Apărării și Israel Aerospace Industries vor semna acest acord istoric, în valoare de 3,5 miliarde de dolari, marcând cel mai mare contract de apărare încheiat vreodată de Israel", a declarat acesta.

Ministerul a precizat că înalți oficiali din cadrul ministerelor israelian și german al apărării vor semna o scrisoare de angajament pentru acest acord, cu o plată preliminară de 600 de milioane de dolari.

Ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, citat în declarație, a numit acordul "cel mai mare din istoria Israelului".

,,Este, de asemenea, deosebit de semnificativ pentru fiecare evreu, faptul că Germania achiziționează capacități de apărare israeliene", a precizat oficialul

Finanțat parțial de Statele Unite, sistemul Arrow a fost dezvoltat și produs de Israeli Aerospace Industries (IAI) în parteneriat cu Boeing.

Arrow 3 poate intercepta rachete balistice lansate de la o distanță de până la 2.400 de kilometri (1.490 de mile), potrivit IAI. Sistemul a fost desfășurat pentru prima dată într-o bază a forțelor aeriene israeliene în 2017 și a fost folosit pentru a proteja Israelul împotriva atacurilor cu rachete din Iran și Siria.

 

Germania are ca obiectiv modernizarea şi consolidarea apărării aeriene, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina


Anul trecut, Andreas Schwarz, din partidul SPD al cancelarului Scholz, care face parte din comisia parlamentară pentru buget, a declarat: "Trebuie să ne protejăm mai bine împotriva amenințării rusești. Pentru a face acest lucru, avem nevoie rapid de un scut antirachetă pentru Germania".

,,Sistemul israelian Arrow 3 este o soluție bună", a declarat el la acea vreme pentru cotidianul Bild.



Arrow 3 este în prezent cel mai avansat sistem israelian de apărare antirachetă cu rază lungă de acțiune, menit să intercepteze rachete balistice în timp ce acestea se află încă în afara atmosferei terestre, eliminând proiectilele și focoasele lor nucleare, biologice, chimice sau convenționale mai aproape de locurile de lansare.

Germania a indicat că se aşteaptă ca sistemul Arrow-3 să fie livrat forţelor sale aeriene în trimestrul al patrulea din 2025.

Ceremonia de semnare a acordului privind livrarea sistemului este prevăzută pentru luna noiembrie, potrivit postului de radio al armatei israeliene. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel