A început instalarea sistemelor de armament la facilitatea Aegis Ashore din Polonia

Cătălin Costea / 29 iun 2021 / 13:54

După o lungă întârziere, instalarea sistemelor de armament în cadrul facilității Aegis Ashore din Polonia a început. Agenția americană de apărare împotriva rachetelor (MDA) a finalizat recent fazele critice ale instalării Aegis Weapon System la Redzikowo, Polonia, după cum au informat defensedaily.com și spacewar.com.

Aegis Weapon System a fost o lungă perioadă depozitat la fața locului în așteptarea instalării în baza militară de la Redzikowo. În februarie, a fost despachetat și instalat temporar într-o facilitate de sprijin a șantierului, pentru testarea înaintea instalării permanente.

În martie, sistemul de armament Aegis a finalizat testarea funcțională integrată, iar din mai au fost ridicate în poziție de lucru elementele de antenă pentru radarul SPY-1D (V) și pentru sistemul de control al focului (FCS).

Radarul SPY-1D (V) de la Aegis Ashore Poland utilizează patru antene fixe cu scanare electronică, are o acoperire de 360 ​​de grade și va lucra în mod continuu 365 de zile pe an pentru a oferi informații în sprijinul apărării de rază lungă împotriva rachetelor balistice.

Toate facilitățile Aegis Ashore folosesc același sistem defensiv ca cel utilizat pe navele Aegis ale marinei SUA, adaptat prin modificări software pentru a asigura detectarea, urmărirea, angajarea și distrugerea din poziție fixă a rachetelor balistice. Sistemul Aegis Ashore folosește interceptori Standard Missile-3 (SM-3), fără focos exploziv, care distrug ținta prin forța impactului.

Potrivit Corpului de geniu al armatei SUA (USACE), pentru construirea complexului de apărare antirachetă din Redzikowo, au fost alocate aproximativ 182 milioane de dolari.

Odată finalizată, facilitatea Aegis Ashore Poland va fi a doua capabilitate de apărare antirachetă de țărm din Europa, după cea din România, de la Deveselu, și va marca finalizarea Programului de abordare adaptivă pe etape europene (EPAA) al Statelor Unite.

Marina americană se așteaptă ca facilitatea să devină operativă nu mai târziu de 2022.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy