A început cel mai mare exerciţiu militar al anului, Defender Europe 2021 (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Unul dintre cele mai mari exerciţii militare conduse de Armata SUA – Defender Europe 2021 la care participă 28.000 de militari, din 27 de state, inclusiv România – a început în această săptămâna şi va dura până în luna iunie.

Publicaţia americană Military Times precizează că manevrele militare, parte a exerciţiului Defender Europe 2021,  se vor desfăşura simultan în aproape 30 de zone de antrenament.

Ca parte a Defender Europe 2021, Statele Unite vor desfăşura o grupare militară de nivel divizie din Statele Unite în Europa, vor folosi echipamente militare din stocurile existente, apoi mutarea personalului și echipamentelor în zonele planificate pentru desfăşurarea manevrelor militare.

Exercițiul de anul trecut – Defender Europe 2020 – era planificat să fie cel mai mare exercițiu NATO din Europa din ultimii 25 de ani, dar a trebuit să fie redus ca dimensiune din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19. Chiar și așa, forțele americane și aliate din Europa au reușit să efectueze unele dintre exercițiile planificate.
Manevrele militare cuprinse anul acest în exerciţiul militar Defender Europe 20201 se vor  acoperi regiunea Balcanilor și a Mării Negre.

„În timp ce monitorizăm îndeaproape situația COVID, am dovedit că avem capacitatea de a ne antrena în siguranță în ciuda pandemiei. Indiferent de ce, națiunile noastre se bazează pe faptul că forțele noastre sunt gata să apere pacea", a declarat şeful Forţelor Terestre ale Armatei SUA dislocate în Europa, general-locotenent Christopher G. Cavoli.

Din cei 28.000 de militari, 2.100 sunt din Garda Naţională a Armatei SUA şi alţi 800 din cadrul Rezervei Forţelor Terestre Americane.

Scopul acestui amplu exerciţiul este angrenarea armatei americane pentru transportul unui număr mare de trupe şi echipamente, din SUA în Europa, şi pentru acţionarea interoperabilă în caz de conflict, alături de aliaţii NATO şi parteneri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel