Toate cele 14 tancuri britanice Challenger 2 promise de Marea Britanie se află acum în Ucraina

Cristian Soare |
Data publicării:
Tanc britanic Challenger, în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene
Tanc britanic Challenger, în Ucraina. Foto: Forțele armate ucrainene

Toate cele 14 tancuri britanice Challenger 2 promise de Marea Britanie se află acum în Ucraina. Londra a făcut publica această informație în urmă cu câteva zile, pe 21 aprilie, când ''Grupul de Contact pentru Ucraina'' a purtat discuții la bază militară germană Ramstein. Cu toate acestea, când anume au fost livrate tancurile nu este precizat cu exactitate din motive de securitate.

 

Cu toate acestea, Marea Britanie a anunțat că nu doar tancurile Challenger 2 se află deja pe teritoriul Ucrainei. Alte 32 de obuziere autopropulsate AS90 de 155 mm și peste 150 de vehicule blindate Bulldog au intrat, de asemenea, în inventarul armatei ucrainene. Alături de acestea, Londra a livrat și sute de rachete.

Cu toate acestea, poate cea mai bună veste pentru Kiev este intenția Londrei de a furniza Ucrainei 300.000 de proiectile de artilerie. Raportat la utilizarea zilnică de obuze de către armata ucraineană, acest lucru echivalează cu aproximativ 1.000 de obuze pe zi. Anterior, au apărut informaţii că Ucraina duce lipsă de obuze de artilerie și de rachete.

După cum s-a raportat anterior, Marea Britanie a cheltuit aproximativ 2,3 miliarde de lire sterline în sprijinul Ucrainei în 2022 și s-a angajat să egaleze această contribuție în 2023.

Prin intermediul ''Operațiunii Interflex'', care antrenează noi recruți ucraineni în Marea Britanie, un număr total de 14.000 de ucraineni au primit instruire. Regatul Unit s-a angajat să continue și să dezvolte formarea oferită în conformitate cu cerințele Ucrainei.

Până în prezent, Regatul Unit a furnizat peste 10.000 de sisteme antitanc, 200.000 de obuze de artilerie, sute de rachete antiaeriene, artilerie autopropulsată, tancuri, vehicule blindate și peste 200.000 de echipamente, inclusiv îmbrăcăminte pentru vreme extrem de rece, echipamente pentru deminare și generatoare electrice industriale.

Alte echipamente militare de mare valoare furnizate Ucrainei de către Regatul Unit includ un număr mic de sisteme de rachete cu lansare multiplă M270, șase vehicule Stormer echipate cu lansatoare Starstreak, peste 28 de obuziere autopropulsate M109 de 155 mm, peste 2.000 de drone, șase vehicule autonome subacvatice de deminare și un pachet de sprijin pentru echipamente constând în piese de schimb pentru recondiționarea a până la o sută de tancuri și vehicule de luptă de infanterie ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel