Ucraina a ales o nouă tactică. Pot loviturile cu drone perturba logistica mașinii de război a Rusiei?

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rafinărie rusă cuprinsă de flăcări / Captură video
Rafinărie rusă cuprinsă de flăcări / Captură video

Duminică seara, locuitorii din Sloviansk-na-Kuban din regiunea Krasnodar din Rusia au raportat explozii și incendiu în oraș la o rafinărie de petrol.

Conform informațiilor preliminare, dronele au atacat rafinăria de petrol din Slaviansk.

Propagandiștii ruși au confirmat faptul atacului cu drone, dar au spus că „dronele au fost neutralizate”, deși videoclipul arată loviturile UAV.

Potrivit TASS, „Mai multe UAV-uri au încercat să atace Rafinăria Slaviansk, dronele au fost neutralizate, a informat sediul operațional al Teritoriului Krasnodar.

RIA Novosti scrie la rândul său că există un incendiu local pe teritoriul uzinei din Sloviansk-na-Kuban, zona principală a incendiului a fost deja eliminată. Un muncitor a fost rănit, a spus șeful raionului.

La ora 3:33, autoritățile locale au raportat că incendiul de pe teritoriul Rafinăriei Slaviansk a fost stins complet.

Reamintim că în noaptea de 16 martie, trei rafinării de petrol Rosneft din regiunea Samara din Federația Rusă au fost atacate de drone ale Serviciului de Securitate al Ucrainei SBU.

 

Pot loviturile cu drone perturba logistica mașinii de război a Rusiei?

 

Rusia este cunoscută ca o țară cu una dintre cele mai mari rezerve de „aur negru” din lume, dar asta nu înseamnă că nu poate fi vulnerabilizată când vine vorba de exportul de produse petroliere.

În ianuarie 2024, exportul de benzină și motorină din Federația Rusă a scăzut cu 37%, respectiv 23% , comparativ cu aceeași perioadă din 2023, arată analistul ucrainean Oleksandr Kovalenko. Acesta spune că scăderea are legătură directă cu atacurile cu drone ucrainene asupra rafinăriilor ruse.

Totuși, prioritățile Moscovei sunt foarte clare - nevoile Armatei. Conducerea rusă va limita exporturile și consumul intern, dar va încerca să asigure contingentul cu combustibil pentru a menține nivelul capacității de luptă a trupelor.

Din păcate pentru Ucraina, doar 60-70% din infrastructura industriei de rafinare a petrolului a Rusiei se află în raza de acțiune a dronelor ucrainene, astfel încât loviturile primite de rafinăriile ruse vor duce, poate, la o criză energetică internă, dar livrările de combustibil pentru a menține capacitatea de luptă a Armatei vor continua, concluzionează expertul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel