Ziua Marinei 2018. România, spectacol naval în anul Centenarului - VIDEO

Tudor Curtifan / 15 aug 2018 / 10:06

Astăzi la Constanța, în anul Centenarului Marii Uniri, de Ziua Marinei Române, are loc cel mai mare spectacol naval din România.

 

 

Ziua Marinei Române este sărbătorită an de an odată cu sărbătoarea creştină a Adormirii Maicii Domnului, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni, respectiv la data de 15 august.

Ziua Marinei Române a fost consacrată ca sărbătoare a marinarilor români la 15 august 1902, fiind strâns legată de sărbătoarea religioasă a Sfintei Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni. La acea dată, evenimentul a fost marcat în Portul Constanţa, la bordul Crucişătorului ''Elisabeta'', printr-un Te-Deum oficiat în prezenţa ministrului de război, Dimitrie A. Sturdza, urmat de serbarea marinărească propriu-zisă.

De atunci, manifestările au crescut în amploare de la an la an.

În anul Centenarului Marii Uniri, manifestările prilejuite de această zi au început la 5 august, la Galaţi, cel mai mare port fluvial şi maritim al României, iar evenimentele organizate de Forţele Navale Române continuă la Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila, Bucureşti şi Cernavodă.

Astăzi, pe 15 august 2018 este programat la Constanţa cel mai mare spectacol naval din România.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy