Zelenski a convocat SNBO după ce forţele pro-ruse au încercat să străpungă linia frontului

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Cel puţin un soldat ucrainean a fost ucis, iar alţi patru răniţi în lupte de azi cu separatişti pro-ruşi în estul Ucrainei. Separatiştii au încercat în Donbas să străpungă linia frontului, iar preşedintele Zelenski a convocat Consiliului pentru Securitate şi Apărare Naţională (SNBO).

Rebelii proruşi au încercat să străpungă linia frontului, recurgând în special la mitraliere de calibrul 120 mm, potrivit autorităţilor ucrainene.

'Rebelii şi ocupanţii (ruşi) au pus la cale o provocare cinică' într-o 'tentativă de a face să eşueze procesul de pace', a acuzat pe Facebook preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţând că a convocat o reuniune a Consiliului pentru Securitate şi Apărare Naţională (SNBO) pentru a decide măsurile care necesită a fi luate în acest context.

'Politica noastră de a pune capăt războiului rămâne neschimbată, la fel şi determinarea noastră de a riposta la orice agresiune militară împotriva Ucrainei', a asigurat şeful statului.

'Suntem încrezători că această provocare nu va schimba cursul (spre pace), pentru că doar bazându-te pe o armată puternică poţi să stai la masa negocierilor, iar noi ne apropiem cu încredere de încheierea războiului', a spus preşedintele ucrainean, adăugând că rebelii şi 'ocupanţii' au primit riposta cuvenită din partea forţelor armate ucrainene, noteată Agerpres.

Rebelii separatişti, conform Kievului, au atacat în cursul dimineţii poziţii ale trupelor guvernamentale în apropiere de localităţile Novotoşkovskoe şi Krîmskoe, la mai puţin de zece kilometri de unul dintre cele trei sectoare de unde părţile beligerante şi-au retras forţele anul trecut.

Comandamentul ucrainean pentru operaţiunile din estul ţării a indicat într-un comunicat, citat de Rbc.ua, că separatiştii au efectuat atacul în Donbas folosind tancuri şi grupuri de sabotaj şi recunoaştere. 

CITEȘTE ȘI: Războiul din Donbas: Forțele rusești de ocupație au atacat trupele ucrainene (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel